Şehrimizde kısa bir süre önce kurulan Kırşehir Düğün Salonları İşletmecileri Derneği Kurucu Başkanı Nuri Amcaoğlu ve beraberindekiler Vali İbrahim Akın’ı ziyaret ettiler.
Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de derinden sarsan Covid-19 nedeniyle yaklaşık 1 yıldır doğru dürüst iş yapamadığı için ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşayan Kırşehir’deki düğün salonu işletmecileri Cuma günü Vali İbrahim Akın’ı ziyaret ederek, hem derneğin faaliyetlerini, hem de yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek destek talebinde bulundular.
 Kırşehir Düğün Salonları İşletmecileri Derneği Kurucu Başkanı Nuri Amcaoğlu ve beraberindeki dernek üyelerinden Zafer Ardıç, Gülay Amcaoğlu, Mehmet Topçuoğlu, Zühal Alkan Çetin, Ufuk Cengiz, Yücel Ay, Ahmet Vuranay, Murat Çıtak, Yavuz Kılıç ve Mehmet Zengin’le bir araya gelen Vali İbrahim Akın, koronavirüs nedeniyle umuma açık yerlerin  belirlenen kurallar çerçevesinde faaliyetlerini sürdürebileceklerini ifade etti.
Kırşehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına uyarak düğün ve nikâhların yapılabileceğine ve maksimum sürenin 1 saat olduğunu belirten Vali Akın, “Düğünler, koronavirüsle mücadelede en hassasiyet göstermemiz gereken etkinliklerdir. Farklı bölgelerden bir araya gelen insanlar düğünlerde bir arada bulunmaktadır. Mutluluklarımızı hüzne dönüştürmemek üzere herkesin alınan tedbirlere uymalarını istiyoruz. Salgın hastalıkla mücadele için hepimiz maske takmak, sosyal mesafeyi korumak ve temizlik hususlarına mutlaka riayet etmeliyiz. Salgın tehlikesi bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde de geçmiş değil, rehavete kapılmadan tedbirimizi almak zorundayız. Bir yıldır umuma açık lokanta, cafe, kahvehane ve düğün salonları işletmecilerinin iş yapamadıkları için sıkıntı içinde olduklarını biliyoruz. İnşallah bu virüsü en kısa sürede bertaraf ederek eski günlerimize döneriz. Bu nedenle sizler de İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına uyarak düğün ve nikâh organizasyonlarına ev sahipliği yaparsınız” dedi.
Kırşehir Düğün Salonları İşletmecileri Derneği Kurucu Başkanı Nuri Amcaoğlu ve beraberindeki dernek üyeleri de ziyarette yaşadıkları sorunları ve beklentilerini dile getirerek, kendilerini kabul ettikleri için Vali İbrahim Akın’a teşekkür ettiler. (HABER: BEYHAN BALLI)