AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal’dan Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Mesajı:

“Down sendromlu olmak bir hastalık değil sadece farklı olmaktır”

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal’ın 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, onları unutmayacaklarını ve onlara her zaman destek olacaklarını açıkladı
“Down sendromluları hep birlikte göstereceğimiz destek, onların ve ailelerinin hayatlarını daha yaşanabilir bir hale getirecektir” diyen İl Başkanı Seher Ünsal, mesajında şunları ifade etti:
“En basit anlatımı ile sıradan bir insan vücudunda bulunan kromozom sayısı 46 iken Down Sendromlu kişilerde, hücre bölünmesi sırasında yanlış bölünme sonucu 21. kromozom fazladan bir kromozom yer alması ile 47 olmaktadır.  
Bundan dolayıdır ki, Down sendromlu bireyler bir eksiklik değil bir fazla yani Down sendromlu olmak bir hastalık değil sadece farklı olmaktır.  
“Down Sendromlu kişilerin, kendilerine özgü ilgi ve yeteneklerinin  ve istenildiğinde bu yeteneklerini geliştirebilecekleri herkes tarafından bilinmelidir. 
Unutmayalım ki,  onlar acıma duygusu oldukça gelişmiş, çıkarcılık, bencillik gibi davranışları olmayan karşılıksız seven, yalan söylemeyen ve sadece sevilmeyi hak eden bireylerdir. Toplum olarak down sendromlu bireylerin de diğer insanlar gibi eşit haklara sahip olduğunun bilinmesi gereklidir.  Hep birlikte göstereceğimiz destek, onların ve ailelerinin hayatlarını daha yaşanabilir bir hale getirecektir. Buradan tüm down sendromlu kardeşlerime ve ailelerine şunları söylemek istiyorum. Sıcacık gülüşünüz, tertemiz kalbiniz ve dünyaya kattığınız  +1 değerle sizleri çok seviyoruz. Dünya Down Sendromu Farkındalık Gününüz kutlu olsun.” (HABER: NECLA BAĞCI)