Kırşehir’deki down sendromlu ve engelli kardeşlerimiz, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü münasebetiyle Vali İbrahim Akın’ı ziyaret ettiler.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Baykara, Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Servet Avkapan, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Ak ve engelli vatandaşlarımızın ailelerinin yer aldığı ziyarette, down sendromlu ve engelli kardeşlerimiz, her zaman yanlarında olmasından ve kendilerine verdiği desteklerden dolayı Valimiz Sayın İbrahim Akın’a teşekkür ettiler.
Engelli kardeşlerimizle tek tek ilgilenen Vali İbrahim Akın, yaptığı konuşmada, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nün toplumu bilinçlendirmek ve bu konuda farkındalık yaratmak maksadıyla kutlandığını söyledi.
Down sendromlu evlatlarımızın bireysel ve uygun eğitim sonucu toplum hayatına ayak uydurabileceklerini belirten Vali İbrahim Akın, “İlimizde engelli vatandaşlarımızla sık sık bir araya gelerek sorularını dinliyor, daha kolay bir hayat sürdürmeleri için gereken çalışmaları yapıyoruz. Devletimiz de onlara her türlü imkânı ve desteği vermektedir. Özel çocuklarımızı büyük fedakârlıklarla büyüten ailelere de teşekkür ediyorum. Bu vesileyle, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nü kutluyor, çocuklarımıza sağlıklı, mutlu hayatlar diliyorum.” dedi.
Ziyaret, Vali Akın’ın down sendromlu çocuklarla yakından ilgilenip sohbet etmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)