Kırşehir’de dün akşam üzeri başlayan ve oldukça etkili olan dolu ve sağanak yağış, kısa sürede sele dönüştü. Hayatı felç eden dolu ve sel, sebze ve meyve bahçelerine büyük zarar verdi. 
    Kırşehir’de son yılların en etkili sağanak yağışın ardından Terme ve Atatürk Caddesinde bazı binaların bodrum katlarını su bastı, rögarlar tıkandı, itfaiye ekipleri hem rögarları açtı hem de halkın yaptığı su tahliye çalışmalarına destek verdi. 
    Yaklaşık yarım saat süren şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle Kılıçözü Deresi doldu taştı, Dinekbağı, İkizarası, Akbayır, Kervansaray ve Özbağ’dan gelen yağmur suları Kılıçözü deresini doldurdu, cadde ve sokaklardaki ev ve iş yerlerini su bastı.
    Dolu, sebze bahçelerindeki dikili sebze fidelerini yerle bir etti. Meyve bahçelerine de büyük zarar verdi.
    Kırşehir Belediye İtfaiye Ekipleri, selden dolayı mahsur kalan vatandaşları kurtarırken, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, dolu ve selden zarar gören herkese geçmiş olsun dileklerini sundu ve belediye ekiplerinin yaptığı çalışmaları yakından takip etti.    
Sevdiğin, Karakurt, Karıncalı gibi merkeze bağlı köylerde görülen dolu ve selin ardından vatandaşların talebi doğrultusunda Kırşehir İl Afet Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ekipleri yollarda selden dolayı oluşan kaya parçalarını temizleyerek yolları yeniden ulaşıma açarken, Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin de dolu ve selden zarar gören çiftçilerin zararlarını tespit etmek için çalışmalarına başladığı öğrenildi. (HABER: BEYHAN BALLI)