“Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri” temasıyla geçtiğimiz günlerde 81 ilimizde eş zamanlı olarak başlayan Avrupa Spor Haftası kapsamında Doğa Yürüyüşü düzenlendi.
Kırşehir Valiliği öncülüğünde, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen yürüyüş etkinliğine Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı J. Alb. Sadık Gülecen, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.
Vali İbrahim Akın, yürüyüşün ardından basın mensuplarına verdiği demeçte, yürüyüşün vatandaşlarımızı spora teşvik etmek maksadıyla düzenlendiğini söyledi.
Spor yapmaya yönelik toplumda farkındalık oluşturmak üzere çeşitli sportif etkinliklerin düzenlendiğini belirten Vali İbrahim Akın, “Ülke olarak spora ve sağlıklı yaşama önem vermekteyiz. Bilindiği gibi, 23-30 Eylül tarihleri arası Avrupa Spor Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl özellikle her yaştan ve her statüden bireyin spor yapması adına özel sporcularımızın da dâhil edildiği bu hafta kapsamında yapılan çeşitli programlardan bir tanesi de yürüyüş etkinliğiydi. Doğayla iç içe, gençlerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz yürüyüşte 4 km’ye yakın bir parkur kat ettik. Temiz havada, temiz çevrede yürüyüş yapmak hem bedene hem de ruha iyi gelen bir spordur. Bu vesileyle, bütün vatandaşlarımızı ilimizin sahip olduğu böylesine güzel doğa ortamlarında spor yapmaya davet ediyorum.” dedi.
Boztepe yolu Kervansaray Ormanı mevkiinde düzenlenen Doğa Yürüyüşü, Vali Akın ve beraberindekilerin günün anısına fidan dikmeleri ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)