Sosyal sorumluluklarının bilincinde, çevreye duyarlı ve yaşadığı dünyayı benimseyerek farkındalıklar oluşturmayı amaçlayan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri yaptıkları projelerle farklı alanlara katkı sunmaya devam ediyorlar.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü öğrencileri 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Kalite Faaliyet Planı kapsamında "AFAD Gönüllüsü +1” sosyal sorumluluk projesi başlattılar. Projenin amacının yakın zamanda meydana gelen Ege Depreminden sonra önemi bir kez daha anlaşılan AFAD’ın, "AFAD Gönüllüsü Projesine” katkı sağlamak, yaşanacak bir afet durumuna karşı hazır duruma gelmek ve farkındalık oluşturmak olduğu belirtildi.
Proje kapsamında her bir öğrencinin artı bir kişiyi daha gönüllük sistemine dâhil etmesi ile projenin etki alanının arttırılmasının hedeflendiğinin altı çizildi. Çalışmanın ilk aşamasında öğrenciler Temel AFAD Gönüllüsü olmak üzere sertifikalı online eğitimlere başlarken, eğitimler kapsamında 18 Kasım 2020 tarihinde Kırşehir AFAD İl Gönüllü Koordinatörü Ekrem Canbolat tarafından öğrencilerimize online platformda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda AFAD’ın Gönüllük Projesinin kapsamı ve önemi üzerinde durularak süreç planlaması yapıldı.
Öğrencilerimizin farkındalık oluşturmayı amaçlayarak başladıkları AFAD Gönüllüsü Projesi https://www.turkiye.gov.tr/afad-gonulluluk-basvurusu-ve-takibi# linkiyle herkesin katılımına açıldı. (HABER MERKEZİ)