Vali Akın’dan 3 Aralık Engelliler Günü Mesajı:

“Devletimiz, tüm engelli 
vatandaşlarımızın rahat
 ve huzuru için çalışıyor”

Vali İbrahim Akın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Her insanın yaşantısına farklı bir değer ve anlam kattığı inancıyla başta engelliler olmak üzere tüm insanlara sevgi, hoşgörü ve empati ile yaklaşmanın hayatı daha da güzelleştireceğine ve birçok toplumsal sorunu çözeceğine inandığını belirten Vali Akın, mesajında şunları kaydetti:
“3 Aralık Dünya Engelliler Günü, özel kardeşlerimiz olarak değerlendirdiğimiz engelli bireylerin daha iyi bir yaşam ve gelecekle ilgili beklentilerini ifade etme fırsatı bulduğu anlamlı bir gündür.  Doğuştan veya sonradan meydana gelen engellilik durumu, pek çok insanın hayatını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu etkinin derecesi, yapabileceklerimizi ne kadar sınırlayacağı, öncelikle bireyin kendine olan güvenine, toplumun engellilere olan genel bakışına ve devletin desteğine bağlı olarak değişmektedir.  
“İnsani ve evrensel değerleri üstün tutan kadim bir medeniyete sahip olan Türk Milleti büyük bir aile olarak hiçbir ayrım yapmadan her ferdini kucaklamaktadır. Bu büyük ailenin tüm fertlerinin kendini ifade edebilmesi, üretime katkıda bulunması ve elde ettiği başarılarla sosyal hayatın ayrılmaz bir parçası olması bizleri son derece mutlu etmektedir.  
“Her insanın yaşantımıza farklı bir değer ve anlam kattığı inancıyla başta engellilerimiz olmak üzere tüm insanlara sevgi, hoşgörü ve empati ile yaklaşmanın hayatı daha da güzelleştireceğine ve birçok toplumsal sorunu çözeceğine inanıyoruz.
“Bu bilinçle devletimiz, tüm engelli vatandaşlarımızın rahat ve huzur içinde yaşamaları, günlük hayata daha aktif şekilde katılmaları, toplumla bütünleşmeleri için gerekli yasal düzenlemeleri uygulamaya koymuştur. Bununla birlikte eğitimden sağlığa, sosyal yardımlardan istihdama kadar pek çok alanda destek olmaya devam etmektedir.
“Engelli vatandaşlarımızın hayatına dokunan ve daha kaliteli bir yaşam standardına ulaşmasını sağlayan bu çalışmalar aynı zamanda toplumsal farkındalığın oluşmasına da katkıda bulunmaktadır. Çünkü onlara verilen destek arttıkça neleri başarabildiklerini görüyor, yaşama sımsıkı tutunduklarına şahit oluyoruz. Bu duygularla, dünyayı daha yaşanabilir kılmak ve insanlığın her ferdine engelsiz bir hayat sunmak adına farkındalık oluşturan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tüm engelli kardeşlerimize aileleri ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyor, saygılar sunuyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)