Vali İbrahim Akın’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajı:
  
 “Devletimiz engelli kardeşlerimizin hayatını 
kolaylaştırmak için her türlü yatırımı yapıyor”       

Vali İbrahim Akın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Engelli kardeşlerimizin sosyal hayatın her aşamasını oluşturan binalara, açık alanlara, toplu taşıma araçlarına, sportif ve kültürel tesislere ve bilgiye ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla birçok yatırım yapıldığını ve her geçen gün artan bu yatırımların engelli kardeşlerimizin günlük yaşamını daha da kolaylaştıracağını belirten Vali Akın mesajında şunları ifade etti:
“Toplumda önemli bir kesimi oluşturan engelli kardeşlerimizin sorunlarına çözüm bulmak, hayat standartlarını yükseltmek ve kamuoyunda bu konuda farkındalığı arttırmak amacıyla her yıl 3 Aralık Gününde Dünya Engelliler Günü olarak çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. 
“Devletimiz, “özel insanlar” olarak değerlendirdiğimiz engelli kardeşlerimizin sosyal hayatta daha fazla yer alması, başta sağlık ve eğitim hizmetlerinin karşılanarak toplumla bütünleşmelerini sağlamak amacıyla önemli düzenlemeler yapmıştır. Bu düzenlemeler sayesinde günümüzde engelli kardeşlerimiz tüm sosyal imkânlardan faydalanmakta, üreterek ekonomiye katkı sağlamakta, spordan sanata kadar sosyal hayatın her alanında aktif şekilde yer almaktadırlar.
“Bilindiği gibi, 2020 yılı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Erişilebilirlik Yılı” olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda, engelli kardeşlerimizin sosyal hayatın her aşamasını oluşturan binalara, açık alanlara, toplu taşıma araçlarına, sportif ve kültürel tesislere ve bilgiye ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla birçok yatırım yapılmaktadır. Her geçen gün artan bu yatırımlar engelli kardeşlerimizin günlük yaşamını daha da kolaylaştıracaktır.
“Bu duygularla, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tüm engelli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade ediyor, aileleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir hayat sürmeleri temennisi ile saygılar sunuyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)