DEVA Partisi İl Başkanı Metin Atabey, “Toplumun gören gözü, işiten kulağı, hisseden yüreği olarak hizmet veren tüm gazetecilerimizin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutluyorum” dedi. 
Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır” sözünü hatırlatan Başkan Metin Atabey, yayınladığı mesajda şunları ifade etti:  
“Demokrasinin temel taşlarından olan gazetecilik (Basın), düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracıdır. Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir.
“Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın ve gazetecilik, sivil toplumun dinamizmini beslemekte, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir.
“Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşın en doğal hakkı olan zamanında doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar.
“Gazeteciliğin ne kadar zor şartlar altında yürütüldüğünü çok iyi biliyorum. Özellikle yerel basının ayakta kalabilmek için çok uğraş verdiğini, sıkıntılar yaşadığını, ekonomik açıdan zorluklarla mücadele ettiğini yakînen görüyorum. Bu nedenle demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan basının ve onun emekçileri olan gazetecilerin ekonomik yönden devlet tarafından pozitif ayrımcılıkla desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. 
“Görev yaparken bağımsız, özgür ve güçlü olmalarını, haber alma ve yayma konusunda yasa ve yönetmeliklerle meslek ilkelerine bağlı kalmak şartıyla kısıtlanmamalarını, hapse atılmamalarını veya cezai yaptırımlara tabi tutulmamalarını önemsiyorum. 
“Gazetecilerin ailevi ve sosyal hayatlarından büyük fedakârlıklar yaptıklarını, her gün yeni malzeme ve konular bulmak durumunda olduklarını, ekonomik açıdan olumsuz şartlarla mücadele ettiklerini yakinen bilmekteyim.
“Bu nedenle DEVA iktidarında özellikle yerel basının devlet imkânlarıyla destekleneceğini, basın mensuplarına yönelik özel koruma programlarının olacağını ifade etmek istiyorum. Bunca zorluklara göğüs gererek kamu hizmeti sunan siz basın mensuplarının sıkıntılarını azaltmak, kendinizi daha güvende hissederek görev yapmanızı sağlamak ve emeğinizin karşılığını takdir etmek ve sizleri ayrıcalıklı kılmak bize nasip olacaktır. 21 Eğim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle tüm basın emekçilerimizi verdikleri hizmetten dolayı tebrik ediyorum.  Topluma ve özellikle güzel Kırşehir’imize bu kadar yararlı ve onurlu katkılarınızdan dolayı kutluyorum. İşlerinizde kolaylıklar diliyor, saygılar sunuyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)