İzmir’de geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 114 olurken, Bayraklı ilçesinde oturan ve enkaz altında kalarak can veren Kırşehirli hemşehrimiz Zafer Altunsaray ve eşi Filiz Altunsaray önceki gün İzmir’de gözyaşları arasında toprağa verildi.  
Eski Kırşehir Devlet Hastanesi idare memurlarından ve Kırşehirspor’da uzun yıllar futbol oynayıp, teknik direktörlük yapan ve “Pilli Cemal” olarak tanınan merhum Cemal Altunsaray’ın oğlu, beş çocuğunun en büyüğü olan Zafer Altunsaray, Filiz hanımla evlenmiş ve öğretmen olarak emekli olduktan sonra İzmir’e yerleşmişti.
İzmir Bayraklı ilçesinin Özkanlar bölgesindeki Rıza Bey Apartmanı’nın ikinci katında otururken geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen 6.6 şiddetindeki depreme yakalanan öğretmen Zafer ve Filiz Altunsaray çiftinin cansız bedenine Pazartesi gecesi ulaşılmıştı.
Aslen Körpınarlı olan ve uzun yıllar Kırşehir’in Nasuhdede Mahallesi’nde yaşadıktan sonra İzmir’e göçen 62 yaşındaki Zafer Altunsaray ve eşi Filiz Altunsaray için 3 Kasım Salı günü saat 16.00’da Bayraklı Doğançay mezarlığında bir tören düzenlendi. Törene, Altunsaray çiftinin yakınları, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Kılınan cenaze namazı ardından çift aynı mezarlıkta sonsuzluğa uğurlandı. 
Bu arada Kırşehir’li çiftin cansız bedenlerine ulaşıldığını ilk olarak Zafer Altunsaray’ın amcasının oğlu Kırşehir’li ünlü sanatçı İsmail Altunsaray, sosyal medya hesabından paylaşmıştı. 
Altunsaray mesajında, “İzmir depreminde Rıza Bey Apartmanı enkazında bulunan amcamın oğlu Zafer Altunsaray abim ve eşi Filiz Ablam’ı kaybettik. İnsanların canını hiçe sayan katil müteahhitler, buna göz yuman sorumlular cezalandırılmadan içimiz asla soğumayacak! Allah kalanların yardımcısı olsun” dedi.
 “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak hemşehrilerimiz Zafer ve Filiz Altunsaray ile depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. (HABER: BEYHAN BALLI)