15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri yarın başlıyor…

DEMOKRASİ ZAFERİ'NİN  3. YIL DÖNÜMÜ KUTLANACAK

Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğini hedef alan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimine karşı Türk halkının kahramanca verdiği mücadelenin üçüncü yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırşehir’de de programlar düzenlenecek.
FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği hain darbe girişimine karşı kahramanlık destanları yazan Kırşehir, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliklerinde bir kez daha bir araya gelerek Demokrasi Nöbeti tutacak.
Kırşehir Valiliği öncülüğünde, Kırşehir Belediyesi’nin de desteğiyle hazırlanan etkinlikler 12 Temmuz Cuma günü başlayıp 16 Temmuz Salı gününe kadar sürecek.
Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanan FETÖ mensuplarının 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin yıldönümü olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Kırşehirliler yine ayakta olacak.
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri bugün başlıyor. Kırşehir Valiliği tarafından hazırlanan programa göre,
Bugün saat 12.00’da Tüm camilerde Şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim Okunması ve Dua yapılması ile başlanacak, saat 13.30 Cacabey Meydanı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Temalı Fotoğraf Sergisi Açılışı yapılacak.
13 Temmuz 2019 Cumartesi günü Kaman Hirfanlı Gençlik Kampı ve İzcilik Eğitim Merkezi’nde saat 10.00’da Mevlid-i Şerif Okunacak, 15 Temmuz Belgeselleri izlenecekve Sergi yapılacak, Fatih Çalımlı’nın dinletisi gerçekleştirilecek. Saat 19.00’da Tarih Öğretmeni Temel Recai Yağmur’un katılımıyla “Çanakkale’den 15 Temmuz’a Ölmeyen Milli Ruh’’ Konulu söyleşi gerçekleştirilecek.
14 Temmuz 2019 Pazar günü Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde saat 18.00’de Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Adil Şen “Anadolu Coğrafyasında Varlık Mücadelemiz ve 15 Temmuz’’ konulu konferansı verecek. Saat.19.30’da Şehit aileleri ve gazilere yemek verilecek.
15 Temmuz 2019 Pazartesi günü saat 11.00’da Şehitlik ziyareti, saat 12.00’de Hoca Ahmet Yesevi Camii’de Şehitlerimizin Ruhu için Mevlid-i Şerif Okutulması, Hatim, dualarının edilmesi ve İkram yapılacak. Saat 15.00 Kaman İlçesi Kargın-Yenice Şehit Gökhan Yıldırım’ın, Kurancılı Mezarlığı’daki Şehit Ayhan Keleş’in kabirleri ziyaret edilecek. Saat 20.00’de Askerlik Şubesi Önünde Toplanılacak,
saat 20.30’da Askerlik Şubesi Önü-Ankara Caddesi- Cacabey Meydanına Milli Birlik Yürüyüşü yapılacak, saat 21.00’de Cacabey Meydanı’nda 15 Temmuz Darbe Girişimi konulu film ve slayt gösterimleri yapılacak, saat.21.15 Cacabey Meydanı’nda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı, Kuran-ı Kerim Tilaveti, Protokol Konuşmaları, Mehteran Gösterisi, Şiirlerin Okunması, Fatih Sarıyıldız Grubu ve İdris Altuner tarafından Kahramanlık Türküleri seslendirilecek, Sait Sargın Tiyatro Grubu 15 Temmuz’a Hayat Verenler Tiyatro su sahnelenecek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın yapacağı konuşma canlı olarak izlenecek, saat: 00.13’da, 15 Temmuz’ u 16 Temmuz’a bağlayan gece tüm Camilerde Sela’lar okunacak ve Demokrasi Nöbeti gerçekleşecek.
16 Temmuz 2019 Salı günü saat 14.30’da Ahi Evran Üniversitesi Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 1. Salon’da moderatörlüğünü Prof. Dr. Ahmet Gökbel’in yapacağı, Doç. Dr. Hüseyin Öztürk ve Doç. Dr. Hüseyin Şimşek’in katılımlarıyla “15 Temmuz Yansımaları” konulu panel gerçekleştirilecek. (HABER: BEYHAN BALLI)