15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde tüm şehitlerimizi rahmet ve dualarla anıyoruz...

DEMOKRASİ YOLUNDA DARBEYE GEÇİT YOK 

15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin birlik, bütünlük ve beraberliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan ve dış mihrakların desteğiyle FETÖ tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişimine karşı destansı bir zafere imza atan Milletimizin gururla dolu mücadelesinin 5’nci yıldönümünü kutluyoruz.
5 yıl önce FETÖ hainlerinin Kahraman Türk halkının Demokrasi yolunda hain darbecilere geçit verilmediğinin bir kez daha tüm dünya göstermek için tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir’de de binler 15 Temmuz darbe girişiminde bir kez daha “demokrasi yolunda darbeye geçit yok, bu ülkede EZAN dinmez, BAYRAK inmez, VATAN bölünmez”i haykıracak.
 Türk milletinin demokrasiyle yaşama özgürlüğüne, Türkiye Cumhuriyetinin içte ve dışta bağımsızlığına, ülkemizin huzur ve refahına göz dikenlerin 15 Temmuz gecesinde yapmaya çalıştığı kalkışmayı, sokaklara dökülen genç yaşlı, kadın erkek, Türk milletinden milyonların bastırdığı bir destandır olarak görüyoruz. 
İşte bu amaçla düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri yarın gerçekleştirilecek. 
Etkinlikler, bugün sabah Askerlik Şubesi Önü ile Türk Büyükleri Anıtı arasında “Yollar Geçilir Türkiye Geçilmez” Bisiklet Turu ile başladı. Ardından Boztepe Yolu Üzeri’ndeki 15 Temmuz Şehitler Ormanı Fidan Dikim Programı ve Cacabey Meydanı’nda hazırlanan “Demokrasi Zaferi ve Milli İrade” Temalı Fotoğraf ve Resim Sergisi Açılışı devam etti. 
Öğleden sonra saat 15.00’te de Ahi Evran Gençlik Kampı Hirfanlı’nın 5. yılında gençlerle beraber 15 Temmuz Etkinlikleri programı gerçekleştirildi. Programda 15 Temmuz Belgeselleri, Slayt ve Film Gösterimleri Dinletisi, Gençlerle Söyleşi ile devam etti, ardından Tarih Öğretmeni Temel Recai Yağmur’un konuşmacı olarak katıldığı “Çanakkale’den 15 Temmuz’a Ölmeyen Milli Ruh’’ konulu panel düzenlendi. İlk günkü program saat 17.30’da Ahi Evran Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda Moderatörlüğünü Prof. Dr. Musa Özata’nın yapacağı ve panelist olarak Prof. Dr. Fazıl Yozgat ile Dr. Öğr. Üyesi Selim Biçen’in yaptığı “15 Temmuz Darbe Girişimi Özelinde Kaybettiklerimiz” konulu panelle sona erdi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri ise yarın saat 12:30′da Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde Şehitlerimizin ruhu için Mevlid-i Şerif Okutulması, Hatim Dualarının yapılması ve ikram ile başlayacak.  Saat 13:30’da Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği’ndeki şehitlerimizin kabirleri ziyaret edilecek.  
Saat 15.00’te de Vali İbrahim Akın ile diğer il yöneticileri Kaman’a giderek 15 Temmuz şehitlerimizin kabirleri ziyaret edilecek. İlk olarak Kaman Kargın-Yenice Mezarlığı’ndaki Şehit Gökhan Yıldırım’ın ardından Kaman Kurancılı Mezarlığı’ndaki Şehit Ayhan Keleş’in kabirleri ziyaret edilerek dualar okunacak. 
Saat 20:00′ de Askerlik Şubesi önünde toplanılacak ve 20:30’da Askerlik Şubesi Önü-Ankara Caddesi-Cacabey Meydanı güzergahında Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirilecek. 20:30’da Cacabey Meydanı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından 15 Temmuz Darbe Girişimi konulu film ve slayt gösterimleri yapılacak, Kuran-ı Kerim Tilaveti sunulacak. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı konuşma canlı izlenecek.
 Protokol Konuşmaları, Mehteran Gösterisi ve “Vasiyet” konulu tiyatro oyunu sunulacak.  Anadolu Ezgileri Halk Oyunları Potporosi sunulacak.  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Şehitleri Sancak Koşusu Bayrak Teslimi gerçekleştirilecek. Şiirler okunacak, Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmenleri tarafından kahramanlık türküleri seslendirilecek. 
15 Temmuz’ u 16 Temmuz’a bağlayan gecede Saat 00:13 tüm camilerde selalar okunacak ve Demokrasi Nöbeti tutulacak. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde gençlerle sabah namazı buluşması ile sona erecek. 
16 Temmuz Cuma günü de ilimizdeki tüm camilerde Cuma namazı öncesi şehitlerimizin ruhu için Kur’an-ı Kerim okunacak ve dualar yapılacak. 
VALİ AKIN’DAN 15 TEMMUZ MESAJI
Bu arada Vali İbrahim Akın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
15 Temmuz darbe girişimiyle, milletimizin birlik ve beraberliği sayesinde bertaraf edildiğini, ülkemiz büyük bir tehlikenin eşiğinden döndüğüne dikkat çeken Vali Akın, yayınladığı mesajda şunları ifade etti:
“Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, demokratik değerlerimizi, temel hak ve hürriyetleri yok etmeye yönelik olarak Fetullahçı Terör Örgütü’ne mensup hainler tarafından başlatılan 15 Temmuz darbe girişimi, milletimizin birlik ve beraberliği sayesinde bertaraf edilmiş, ülkemiz büyük bir tehlikenin eşiğinden dönmüştür. Dış mihrakların çıkarları uğruna yüce meclisimizi, kamu kurumlarımızı bombalayanlar, köprüleri, yolları işgal ederek yönetimi zorla ele geçirmeye çalışanlar karşılarında iman dolu göğüsleriyle milletimizi bulmuştur. Ülkemizin terör örgütleri ve içimizdeki işbirlikçileriyle mücadele ettiği bir dönemde gerçekleştirilen bu kalkışma karşısında milletimiz tek yürek olmuş, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokakları dolduran binlerce vatandaşımız vatansever kolluk güçlerimizin yanında yer alarak darbeci zihniyete tüm varlığıyla engel olmuştur.
“Asırlar boyunca benliğimizde taşıdığımız milli şuurun yeniden şahlandığı bir destan olan 15 Temmuz, tankın, tüfeğin millet iradesi karşısında hiçbir şey ifade etmediğinin en önemli kanıtı olmuştur. Milletimiz, 15 Temmuz gecesi vatanı ve bayrağı uğruna her türlü fedakârlığı yapabileceğini, Çanakkale Savaşı’nda ve İstiklal Mücadelesinde olduğu gibi kahramanlık destanı yazmaya daima hazır olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz’da kaybettiğimiz vatan evlatlarımız sebebiyle millet olarak yüreğimizde derin bir hüzün yaşarken milletimizin hainler karşısında zafere ulaşmasından dolayı da büyük bir gurur yaşıyoruz.
“Dış mihrakların kirli emellerine alet olan hainler milletimizin direnci ve devletimizin gücü karşısında başarısız olmuşlar ve Türk adaleti önünde hesap vererek en ağır cezayı almışlardır. Terör örgütünün en üst kademesinden en alt kademesine kadar nerede olursa olsun tüm hainler yakalanarak adalete teslim edilmektedir. İnanıyorum ki vatanına, bayrağına, demokrasisine, milli ve manevi değerlerine sonuna kadar sahip çıkan milletimiz birlik ve beraberliğini koruduğu müddetçe, her zaman hain girişimler sonuçsuz kalacak, ülkemiz temel değerleriyle medeniyet yolunda ilerleyerek sonsuza kadar yaşayacaktır. Bu düşüncelerle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde demokrasi destanı yazan bütün kahramanlarımızı gönülden yâd ediyor, şehadet mertebesine ulaşan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, kahraman gazilerimizi de saygı ile anıyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)