Özbağ Belediye Başkanı Rasim Arazay 20 ayını değerlendirdi:

“Daha güzel ve mutlu bir 
Özbağ için çalışıyoruz”

Arazay: “Hedefimiz Özbağ’ı göç veren değil, göç alan yapmak”

20 ayını değerlendiren Özbağ Belediye Başkanı Rasim Arazay, daha güzel ve mutlu bir Özbağ için gece-gündüz çalıştıklarını açıkladı. 
İçme suyu ve alt yapı çalışmalarını başlattıklarını, Kılıçözü Deresinin Selafur mevkiinden başlayarak Kızılca’ya kadar olan 7 kilometre uzunluğundaki Millet Bahçesi yapımını en kısa sürede başlatacaklarını ifade eden Başkan Rasim Arazay yaptığı açıklamada şunları söyledi: 
“İçme suyu alt yapı çalışması başladı ve Kılıçözü Deresinin Selafur mevkiinden başlayarak Kızılca’ya kadar olan 7 Km Millet Bahçesi yapımına başlanmış olacak ve bitirilecektir. Bu projede bizlere yardımcı olan hemşerimiz ve Ankara Milletvekili Hacı Turan ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Şadi Durmaz’a şükranlarımı sunarım. Korana tüm dünyayı etkilediği gibi bizleri etkileyip elbette çalışmalarımızın gecikmeli olmuş ama bu bizleri yıldırmayıp öğrencilerimize mont okul çantası bor dağıtımını gerçekleştirdik. Özbağ belediyemiz göç veren değil göç alan olmasını sağlayıp, işçilerimize yüzde 20 zam yaptık. Birçok hizmetlerimizde hayata geçirmek için siz basın mensuplarının takipçisi olacağınızdan hiç şüphemiz olmadığı gibi bazı projelerimizin hayata getirilmesi için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz.”
Özbağ Belediye Başkanı Rasim Arazay, açıklamalarında şunları kaydetti:
“Karşıyaka mahallesine taziye evi mezarlıkları tel örgü ile çevirerek harıl durumdan kurtarılmasını sağladık. Okulumuzun çevre düzenlemesi yapılarak vatandaşlarımıza iş istihdamı sağlamak amacıyla Turşu fabrikasını kurup On Özbağlı hemşerimizin İstihdamını sağladık. Bir gariban vatandaşımıza ev yapıp sıcak bir yuvası olmasını sağladık. Helvacılar mahallemize Mezarlık düzenlemesi yapıp çevresini tel örgülerle çevirip Helvacılar mahallemize kazandırdık. Altı tonluk su tankı yerleştirerek 25 Dönümlük araziyi Helvacılar mezarlığına Tahsin ettik ayrıca Mahalledeki cami yanına taziye evi yapımına başlandı belediyemize ait olan iş merkezimize yöresel ürünler ve turşu satış noktası olarak faaliyete geçirdik. Geçmiş dönemde harç mezat satılan PTT arkasındaki iş yerlerini tekrar almak İçin müracaatlarımızı yapıp Allah’ın izniyle de Özbağ Belediyemiz tekrar kazandıracağız. Kasabamıza 2025 Yılında gelecek olan doğalgaz kullanımını 2021 Olarak ileri çektik inşallah binyılın kullanıma başlayacağız. Örcün Mahallemize taziye evi yapımına yarım kalan yol ve doğal gaz çalışmalarına başlanmış olup en kısa sürede tamamlanmış olacaktır. On adet dolmuş durağı yenilenip bir km parke taş ile çalışmasını tamamlayarak hizmete sunduk. Musalla taşları yenilenerek mezarlık çıkışına oturanlar yerleştirildi. Kışlapınar Mahallemize parke taşı döşeyerek cami ve park bahçeleri yenileyip şenler sokağına yeni bir çocuk oyun parkı yapımını gerçekleştirdik. Kızılca Mahallesine atıl durumda olan okulumuzu taziye ve Düğün salonuna çevirerek Özbağ beldemiz halkının hizmetine sunduk. Özbağ Beldemiz Ortadoğu’ya gidiş ve gelişlerin yolu oluşundan çok kazalar olmakta, bu da maalesef çoğu zaman ölüm ve sakat kalmakla sonuçlanıyordu karayolları ile yapılan görüşmelerimizde ışık ve ışıklı levhalar koyarak bu kazaları en asgariye ye indirilmesini sağladık.” (HABER: BEYHAN BALLI)