Vali İbrahim Akın’dan  “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” mesajı:

“Cumhuriyetimizin 98. yıldönümünü gururla kutluyoruz”

Vali İbrahim Akın,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, Millet olarak, birlik ve beraberliğimize ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne her zamankinden daha çok ehemmiyet vermemiz gereken zorlu bir süreçten geçtiğimize dikkat çekti.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sonsuza kadar yaşayacağını ifade eden Vali Akın, mesajında Cumhuriyet’in önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Aziz Milletimizin Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığı eşsiz zaferler neticesinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 98. yıldönümünü gururla kutluyoruz.
“Geçmişi kahramanlıklarla dolu olan Türk Milleti, zorluklar karşısında her zaman birlik ve beraberlik ruhuyla mücadele ederek büyük zaferlere ulaşmıştır.  Yurdunu düşmanlardan kurtarmak için genci yaşlısı kadını erkeği ile tek yürek olan milletimizin Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği azim ve kararlılık tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olmuştur.  
“Milletimizin tüm varlığını ortaya koyarak yürüttüğü İstiklal Mücadelesinde milli iradenin her türlü gücün üstünde tutulması bizlere millet egemenliğine dayalı Cumhuriyet yönetiminin kapılarını aralamıştır. Cumhuriyet ile birlikte Türk Milleti, kısa sürede her alanda büyük gelişmeler kaydetmiştir.
“Ülkemizin sürekli gelişen ve değişen dünyada hak ettiği seviyeye ulaşmasını sağlamak için millî ve manevi değerlerimizden taviz vermeden daha güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Atalarımızın kutsal emaneti olan bu vatanı ve Cumhuriyet değerlerini korumanın ve yüceltmenin ortak görevimiz olduğunu asla unutmayacağız.
“Bununla birlikte Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu güne kadar ülkemizin medeniyet yolundaki ilerleyişini ve kardeşçe bir arada yaşama arzusunu bozmaya çalışanlara karşı da mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.
“Türk Milleti vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birlik ve beraberliğine kast edenlere hak ettiği karşılığı dün olduğu gibi bugün de mutlaka verecek, ülkemiz hedefleri doğrultusunda gelişmeye devam edecektir.   
“Bu duygu ve düşüncelerle, Aziz Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.  Bizlere bu gururu yaşatan Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere O’nun silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olan kahraman gazilerimize şükranlarımı arz ediyor, saygılar sunuyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)