CHP İl Başkanı Şeref Baran Genç:
“Cumhuriyetimizin 98'nci yılını 
bağımsız bir millet olarak 
kutlama gururunu yaşıyoruz”

CHP Kırşehir İl Başkanı Ecz. Şeref Baran Genç, Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayarak, Cumhuriyet’in önemine dikkat çekti.
Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti, hakkı, hukuku ve adaleti temel alan bir ruhla kurarak bizlere emanet ettiğini belirten CHP İl Başkanı Şeref Baran Genç, yayınladığı mesajda, şunları ifade etti:
“Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir, milletin egemenliğinin teminatıdır. Türk Milletine en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyet, bağımsızlığa olan düşkünlüğümüzü tüm dünyaya göstermiştir. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, isimsiz vatan sevdalılarının büyük mücadeleler sonucu canlarını vererek kazandığı ve bugün bizlere emanet edilen Cumhuriyetimizin ilanının 98'nci yılını bağımsız bir millet olarak kutlama gururunu yaşıyoruz.
“Biliyoruz ki Cumhuriyet özgürlüktür. Cumhuriyet özgür, bağımsız birey yaratmaktır. Cumhuriyet, bireyi kulluktan çıkarıp özgür hâle getirmektir. Cumhuriyet bilimdir, akıldır, yaşamı sorgulamaktır. Cumhuriyet ülkenin ve bireylerin geleceğini güvence altına almaktır. Cumhuriyet halkın iradesine saygı göstermektir. Cumhuriyet toplumun değer yargılarına saygı duymaktır. Cumhuriyet, uygarlaşmadır, çağdaşlaşmadır. Cumhuriyet çağdaş hukuktur. Cumhuriyet, uygarlık kültürünü topluma yaymaktır. Cumhuriyet, ahlaki değerlere sahip çıkmak, toplumun ahlaki değerlerini yüceltmektir, Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesi olmak demektir. Cumhuriyet aynı zamanda Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni bilmek, okumak ve içselleştirmek demektir. Cumhuriyet onun içindir ki düşüncede genç olmaktır Cumhuriyet aynı zamanda zulme ve işgale karşı başkaldırmaktır.
“Varlığımızın ve bağımsızlığımızın en büyük teminatı olan Cumhuriyetin değeri Ulu Önderimizin, en büyük iki eseri vardır. Birisi Cumhuriyet, birisi CHP’dir. Cumhuriyet, yeni ve sağlam esaslarıyla, Türk milletini emin ve sağlam bir istikbal yoluna koyduğu kadar, asıl fikirlerde ve ruhlarda sağladığı güvenlik itibariyle, büsbütün yeni bir hayatın müjdecisi olmuştur' sözleriyle daha da anlam kazanmıştır. Cumhuriyetimiz, hakkı, hukuku ve adaleti temel alan bir ruhla kurulmuştur. Bu ruhun temelinde, hür yaşama kararlılığımızın, zincirlenemeyecek olan irademizin ifadesi olan ulusal Kurtuluş Savaşımız vardır. 29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin koruyucusu ise Ulu Önder Atatürk’ün hiçbir ayrıma, ötekileştirmeye tabi tutulmaksızın yetiştirilmesini istediği fikri, vicdanı ve irfanı hür gençlerimizdir. Bu nedenledir ki milli egemenliğin ifadesi olan Cumhuriyetimizin günümüzde yaşadığı temel problemler, tüm gençlerimizin diğer vatandaşlarımızla birlikte, demokratik laik ve sosyal hukuk devleti ilkesine duydukları derin bağlılığıyla aşılacaktır.
“Bugün hepimiz Cumhuriyet’in kazanımları sonucu koltuklarımızda oturup, milletimize hizmet edebilmekteyiz. Özgürlük ve bağımsızlık karakteri olmuş, Cumhuriyetimize aşık vatandaşlarımız kalıcı huzura demokrasi, adalet ve huzur talebiyle ulaşacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 98. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve yol arkadaşlarına, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” (HABER: BEYHAN BALLI)