O’nun izinde, O’nun ışığında nice yıllara…

CUMHURİYETİMİZ İLELEBET YAŞAYACAK

Vali İbrahim Akın: “Bizler, ülkemizin hedefleri doğrultusunda yarının daha güçlü, daha huzurlu, daha müreffeh Türkiye'sini elbirliğiyle inşa etmek için çalışmaya devam edeceğiz”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de düzenlenen törenlerle coşku ile kutlandı.
28 Ekim Çarşamba günü saat 13:00’te Cacabey Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan törenler, 29 Ekim Perşembe günü saat 10:00’da Valilik Binası önünde Vali İbrahim Akın’ın tebrikleri kabulü ile günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.
Valilik önünde, kroronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler uygulanarak düzenlenen Cumhuriyetimizin 97. Yıldönümü Kutlama Törenine Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, ilimiz protokolü, daire müdürleri ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına Vali İbrahim Akın tarafından tebriklerin kabulü ile başlayan törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Vali Akın Cumhuriyet Bayramının anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi.
Vali İbrahim Akın, konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti devletimizin kuruluşunun 97. yıldönümünü hep birlikte kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşadığımızı söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin milletimizin varını yoğunu ortaya koyarak binlerce şehit verme pahasına kazandığı eşsiz bir mücadelenin eseri olduğunu belirten Vali İbrahim Akın, “Bildiğiniz üzere Mondros Ateşkes Antlaşması ile kutsal vatan topraklarımız düşmanlarca işgal edilmiş, ordularımız dağıtılmış, silahları toplatılmış, milletimiz çaresiz bırakılarak tarih sahnesinden silinmek istenmiştir.  Halkımızın bir kurtarıcı beklediği bu dönemde Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan Anadolu’ya geçerek İstiklal Mücadelesini başlatmışlardır. Amasya Genelgesi’nde ilan edilen "Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır." esasına dayanılarak Ankara’da milli iradenin tecelligahı Büyük Millet Meclisi açılmış, buradan çıkan kararlar doğrultusunda ordumuz sevk ve idare edilerek milletimiz zafere ulaşmıştır. Kurtuluş Savaşı’nın zaferle taçlanmasının ardından 29 Ekim 1923 tarihinde yeni Türk devletinin yönetim şekli belirlenmiş, Büyük ATATÜRK’ün “Türk Milletinin tabiatına ve şiarına en uygun yönetim şekli” olarak ifade ettiği Cumhuriyet ilan edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milletimizin varını yoğunu ortaya koyarak binlerce şehit verme pahasına kazandığı eşsiz bir mücadelenin eseridir. Bu eserin her aşaması inanç, fedakârlık ve kahramanlıklarla doludur. Türk Milleti, zor şartlara rağmen içinde bulunduğu ateş çemberinden kurtulmayı başarmış, adım adım büyüyen kurtuluş azmi sayesinde yurdumuzu düşmanlardan temizleyerek Cumhuriyet yönetimine kavuşmuştur.” dedi. 
Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmanın, ülkemizin ve milletimizin geleceği için var gücümüzle çalışmanın, gerektiğinde fedakârlıkta bulunmanın her Türk evladının asli görevi olduğunu ifade eden Vali Akın, konuşmasını, “Bu toprakların sahipleri olarak bizler, ülkemizin hedefleri doğrultusunda yarının daha güçlü, daha huzurlu, daha müreffeh Türkiye'sini elbirliğiyle inşa etmek için çalışmaya devam edeceğiz. Şartlar ne olursa olsun içte ve dışta ülkemizi bölmek ve milletimizin huzurunu bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Nitekim Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına, milletçe 2023 hedeflerimize ulaşmış, birlik ve beraberliğimizi en üst seviyeye çıkarmış olarak gireceğimize yürekten inanıyorum. Bu duygularla, devletimizin kuruluşunun 97. Yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Milletimizin ve Kırşehirli hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyorum.” sözleriyle tamamladı.
Buradaki etkinlikler, Araç Konvoyu Geçişi ile sona ererken Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. Yıldönümü kutlamaları akşam saat 19:00’da düzenlenen Fener Alayı ve Işık Gösterisi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)