İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen:
“Cumhuriyetimizi gururla, kıvançla kutluyoruz”
 

İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. 
29 Ekim 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk Milletinin milli değerlerinin başında gelen bağımsızlık ve hürriyet duygusundan asla taviz vermeyeceğinin ifadesi olduğuna dikkat çeken Başkan Müfit Göçen, mesajında şunları ifade etti:
“Aziz Kırşehirli Hemşerilerim,
“Varlığımızın ve egemenliğimizin yegâne teminatı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içindeyiz. Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktıktan sonra başlatmış olduğu Millî Mücadele’nin zaferle sonuçlanmasından sonra, 29 Ekim 1923 tarihinde ilan ettiği Cumhuriyet, aziz milletimize verilmiş en büyük armağan ve vazgeçilmez bir değerdir. 
“İşte bu değer, bizleri milli bir devletin özgürce düşünebilen, eşit hakları olan onurlu birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir. Devlet yönetme işini, kişilerin, ailelerin, bir zümrenin ya da belli sınıfın eline bırakmayan cumhuriyet sistemi, 1923'ten beri ülkemize büyük katkılar sağlamış, Türk toplumunu millet olma bilincine ulaştırmış, bireyi de vatandaş konumuna yükseltmiştir. Tarihimizin en büyük ve kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlar ile Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımıza görülmemiş bir dinamizm kazandırmıştır.
“Devletimiz cumhuriyetin bizlere verdiği güç sayesinde uluslararası camiada önemli bir yere sahip olmuş ve ülkemiz, Atatürk'ün koymuş olduğu ilkelerle dünyanın saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir. Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşmekte olan en önemli görev; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, Atatürk ilke ve inkılâplarını koruyup kollamak, iç ve dış tehlikelere karşı duyarlı olmaktır.
“Değerli Kırşehirliler, Sevgili Gençler,
“Unutmayınız ki Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet; tesadüfen olmuş, bitmiş bir süreç değildir. Tam tersine onun milletimize lâyık gördüğü gelişme ve inkılâpların gereği, sürekli olarak yeniliklere, değişimlere açık bir süreçtir. Bunu elde etmek için çok ağır bedeller ödediğimizi unutmayınız. Bu önemli görev de gelecekte bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak olan yani bu ülkenin gerçek sahibi olan gençlerimize düşmektedir.
“Atatürk, Büyük Söylev’in sonunda, “Bugün ulaştığımız sonuç, yüzyıllardan beri çekilen ulusal yıkımlardan uyanmanın ve bu sevgili vatanın her köşesini sulayan kanların karşılığıdır. Bu sonucu Türk gençliğinin korumasına bırakıyorum.” “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz.” diyor.
“Sevgili gençler! Sizler Atatürk’ün Gençliğe Hitabını, ilke ve inkılâplarını çok iyi kavramalı, cumhuriyetin ne kadar önemli olduğunu görmelisiniz. “Onuncu Yıl Nutku”nda gösterdiği çağdaş uygarlığın üstüne çıkma ülküsünü benimsemelisiniz. Ne uğurda olursa olsun cumhuriyeti ve temel değerlerini korumalı, daima ileri seviyeye taşımalısınız. Bu ülkenin geleceği sizi ellerinizde olacaktır. Bunun için de tek bir şeye ihtiyacınız vardır: Çalışkan olmak ve kendinize yol gösterici olarak bilimi seçmek. Unutmayınız ki sizleri bu yoldan çevirmek isteyecek iç ve dış düşmanlarınız, vicdanlarını başkalarının çıkarlarına satmış kimseler her zaman olacaktır. Bu bilinçle her zamankinden daha uyanık ve dikkatli olmanız gerekmektedir. Geleceğin mutlu ve müreffeh Türkiye’si sizlerin omuzları üzerinde yükselecektir. Biz, sizlere güveniyoruz.
“Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, bizlere bu vatanı armağan eden, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen, canından aziz bildiği, vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun.” (HABER: BEYHAN BALLI)