Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk:

“Cumhuriyet Türk insanını karanlıktan aydınlığa çıkarmıştır”

Kırşehir Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıldönümü nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı.
Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk mesajında, Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıldönümünü kutlamanın büyük heyecanını ve gururunu yaşadıklarını belirtti.
Cumhuriyet, ulusal egemenlik ülküsünü en iyi ve en güvenilir biçimde uygulayan devlet şekli olduğunu vurgulayan Öztürk, “Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramını gururla, onurla ve coşkuyla kutluyorum” dedi.
Cumhuriyeti kuran halkımızın, onu ilelebet koruyacak bilince sahip olduğunu belirten Öztürk, Türk Milletinin ve devletimizin varlığının ebedileştiğini söyledi.
Kurtuluş Savaşı'nın milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet'in ise yeniden dirilişin sembolü olduğunu anlatan Öztürk, şöyle konuştu:
"Türk toplumu Cumhuriyet ile çağdaş bir millet haline gelmiş, devletinin yegâne ve gerçek sahibi olmuştur. Cumhuriyet Türk insanını karanlıktan aydınlığa çıkarmıştır. Kurulduğu günden beri Türk ulusunun çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmasının gücü olan Cumhuriyet, hem her alanda ilerleyişin kaynağı hem de çatısı altında toplananları her türlü tehditten koruyarak ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasının en büyük güvencesidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çağdaş ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin en önemli güvencesidir.
“Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, savunmak, Büyük Önder Atatürk'ün ilke ve devrimleriyle aydınlanmış yolda emin ve güçlü adımlarla ilerlemek, bu değerleri gelecek kuşaklara teslim etmek bizlere düşen en büyük görevdir. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.” (HABER MERKEZİ)