TARİHİ değiştiren Büyük Türk Ulu Önder Atatürk'ün Türk ulusu ile birlikte yürüttüğü şanlı mücadelenin sonunda kurduğu ve "En büyük eserim" diyerek Türk ulusuna emanet ettiği Cumhuriyet'in kuruluşunun 97’inci yıldönümünü koronavirüs tedbirlerine rağmen gurur ve coşkuyla kutlayacağız.
Cumhuriyetimizin 97. yılı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünyada hayranlık yaratan milli duruş ve inançla elde ettiği zaferle taçlandırılan Türklerin son devleti Türkiye Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğünün öneminin bugün de farkında olarak coşku ve gururla kutlanıyor. Bütün yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de koronavirüsün gölgesinde hazırlanan programlarla coşkulu etkinliklerle kutlanacak Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları tamamlandı.
Cumhuriyet Bayramı'nın 97. yıl kutlamaları 28 Ekim Çarşamba günü saat 13.00’te top atışları ve Cacabey Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Vali İbrahim Akın ile Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun çelenkler sunması ile başlayacak. Ardından Cacabey Meydanı’nda “Atatürk ve Cumhuriyet Konulu Resim ve Fotoğraf Sergisi”nin açılışı yapılacak. 
Vali Akın tarafından açılacak serginin gezilmesinin ardından saat 14.00’te Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Youtube Kanalı’nda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Özüçetin’in sunumu ile “Tarihi Süreç İçerisinde Cumhuriyet ve Cumhuriyetin Ülkemizdeki Görünümü” konulu konferans gerçekleştirilecek. 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Perşembe günü saat 10.00’da Valilik binası önünde başlayacak. Vali İbrahim Akın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına kutlamaları kabul edecek. Cumhuriyet'in 97. yıldönümü kutlamaları saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak. Vali İbrahim Akın Cumhuriyet Bayramı’nın anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak. Buradaki tören araç konvoyu geçişi ile sona erecek. 
29 Ekim 2020 Perşembe akşamı saat 19.00’da Askerlik Şubesi Önü Türk Büyükleri Anıtı ile Cacabey Meydanı arasında Fener Alayı gerçekleştirilecek.
Kırşehir’deki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları 19 Ekim Perşembe akşamı saat 19.15’te Kentpark’ta yapılacak havai fişek ve ışık gösterileri ile sona erecek. (HABER: BEYHAN BALLI)