anitkabir-cum-copy

Büyük Önder Atatürk'ün emperyalizme ve gericiliğe karşı arkadaşları ve Türk ulusu ile birlikte yürüttüğü şanlı mücadelenin sonunda kurduğu ve "En büyük eserim" diyerek Türk ulusuna emanet ettiği Cumhuriyet'in kuruluşunun 93'ncü yıldönümü gurur ve coşku ile kutlanacak.
Bütün yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de coşkulu etkinliklerle kutlanacak Cumhuriyet Bayramı hazırlanan kutlama programına göre, kutlama törenleri kapsamında İş Bankası önü Anıt Meydanı’na çelenkler sunulacak.
Cumhuriyetimizin 93. yılında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünyada hayranlık yaratan milli duruş ve inançla elde ettiği zaferle taçlandırılan Türklerin son devleti Türkiye Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğünün önemi 93 yıl önce olduğu gibi bugün de farkında olarak coşku ve gururla kutlanacak.
Kutlamalar kapsamında bütün kamu ve özel kuruluşlar, bina ve işyerleri bayraklarla donatılacak.
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, dün saat 13.00'te Kale’den Cumhuriyet’in ilanını temsil eden 3'er pare top atışı ile halka duyuruldu ve 29 Ekim Cumartesi günü, bugün de Cumhuriyetin ilanını temsilen saat 09.00’da 3 pare top atışı daha yapılacak.
Kutlama programı kapsamında çelenk sunma töreni dün saat 13.00’te Anıt Meydanı’na Kırşehir Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Bayramı’nın 93 yıl kutlamaları kapsamında bugün 09.30-09.55 saatleri arasında Vali Necati Şentürk, Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına kutlamaları kabul edecek.
Cumhuriyet'in 93. yıldönümü kutlamaları saat 10.00'da Ahi Stadyumu’nda devam edecek. Vali Necati Şentürk, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Altuntaş ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, öğrencilerin ve halkın bayramını kutlayacak.
İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrağımızın göndere çekilmesinin ardından kutlamalar Vali Necati Şentürk’ün Cumhuriyet Bayramı'nın anlam ve önemini belirten konuşması ile sürecek. Cumhuriyet konulu şiirlerin okunmasının ardından Kırşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü, marşları seslendirecek.
Cumhuriyetimizin 93’nci yıldönümü kutlamalarında Kırşehir’deki törende, askeri birlikler, gaziler, üniversite ve okul öğrencileri, izciler, Gençlik Merkezi öğrencileri, halk oyunları ekipleri, Ahi Evran Anadolu Lisesi bando takımı eşliğinde tören geçişini gerçekleştirecek. Kurum ve kuruluşlara ait araçlar da tören geçişi yapacak.
Cumhuriyet konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenler öğrencilere ödülleri verilecek.
CUMHURİYET RESEPSİYONU
Vali Necati Şentürk ve eşi tarafından Cumhuriyetimizin 93. yıldönümü nedeniyle Ramada Kırşehir Resort Thermal Otel’de saat 19.30-21.00 arasında Cumhuriyet Resepsiyonu verilecek.
BU ARADA Cumhuriyetimizin 93. yıldönümü dolayısıyla Kırşehir’de “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışması 8-21 Ekim tarihleri arasında düzenlendi.
93. yıldönümü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Kupası Masa Tenisi Turnuvası, Cumhuriyet Kupası Özel Sporcular Bocce Turnuvası, Cumhuriyet Kupası Atletizm Turnuvası gerçekleştirildi.
Kutlamaların genel provasının dün Ahi Stadyumu’nda yapıldığı Cumhuriyetimizin 93. yıldönümü kutlamaları kapsamında Kırşehir’de konferans ve açık oturumlar da gerçekleştirildi.
Dün Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü’nce düzenlenen “Türkiye’nin Milli Günü Cumhuriyet Bayramı ve Önemi” konulu konferans Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda Yrd. Doç. Dr. Mahmut Bolat tarafından verildi.
Ayrıca Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü ile Kırşehir Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından ilimiz Ahi TV’de “Cumhuriyet” konulu açık oturum programı yapıldı. Programa Prof. Dr. Yaşar Özüçetin, Okutman Fatih Çil, Okutman Dr. Cihat Tanış, Okutman İsa Eryılmaz, Okutman Sıddık Yıldız katıldı.
Kırşehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen öğrencilere yönelik şenlik, dün saat 14.00’te Sevgi Evleri Çocuk Yuvası bahçesinde yapıldı.
Kırşehir Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizesinde dün saat 10.00’da Kırşehir Televizyonu’nda (KTV) Aşıkpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımı ile açık oturum gerçekleştirildi.