AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal:

“Cumhurbaşkanımızın da 
katılacağı Ahilik Haftasına 
herkesi davet ediyorum”

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Bu yıl ki Ahilik kutlamalarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile kutlanacağını belirten Başkan Seher Ünsal, Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramına, tüm esnaf, sanatkâr ve vatandaşları katılmaya davet etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yayımladığı genelgeyle, doğumunun 850. yılı olan 2021 yılını UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınan Ahi Evran'ı ve yüzlerce yıldır bu topraklarda Ahilik geleneğinin daha iyi anlaşılması, yaşatılması için 2021’i  "Ahi Evran Yılı" olarak kutlandığını belirten Başkan Seher Ünsal, yayınladığı mesajda şunları ifade etti:
“Anadolu’nun birlik ve beraberliğinde maya olan, iman ve ahlak kurallarını temel prensip alarak, kardeşliğe, cömertliğe, fedakârlığa, ahlaka, akla, bilime ve sanata dayanan, kaliteli üretimin ve adil paylaşımın esas alındığı Ahilik teşkilatı günümüzün ve geleceğimizin en kıymetli değerleri arasındadır.
“Ahiliğin kurucusu Ahi Evran-ı Veli Hazretleri ise ilim ve fikir insanı olmasının yanı sıra, sosyal, iktisadi ve siyasi hayata yön vermiş, Anadolu'nun vatanlaşmasında, Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda ve bir cihan devleti olmasında büyük rol oynayan, tefsir, hadis, fıkıh, kelam alanlarında derin bir alim, tasavvuf yolunda yüksek makam sahibi bir velidir.
“Temelleri Anadolu topraklarında atılan Ahilik geleneğinin, esnaf ve sanatkârların tarihinde önemli bir yer tutmaktadır. Ahilik kültürünün yalnızca ekonomik ve ticari değil toplumsal tarihte çok müstesna bir yeri bulunmaktadır. Türk – İslam medeniyetinin Anadolu’dan dünyaya yayılmasını sağlayan, coğrafyamızı sanat, ilim ve eğitimle bir arada harmanlayan Ahilik, imanın ilimle beslenmesi, çalışma ile şekillenmesi anlayışıdır.
“Bugün tüm esnaflarımız da günümüzün Ahileri olmakla birlikte, ahlakı, izanı ve vicdanı elden bırakmayan, Ahilik kültürünü özümsemiş, basiretli ve sorumluluk sahibi esnaf ve sanatkârlar olmuşlardır.
“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Resmi Gazete'de yayımladığı genelgeyle, Doğumunun 850. yılı olan 2021 yılı, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınan Ahi Evran'ı ve yüzlerce yıldır bu topraklarda Ahilik geleneğinin daha iyi anlaşılması, yaşatılması için 2021 yılı "Ahi Evran Yılı" olarak kutlanmaktadır. Ayrıca, Cumhurbaşkanımız liderliğindeki AK Parti hükümetleri her zaman esnafının yanında yer almış, son dönemde ise pandemi günlerinde destekler sağlamış, "Günümüzün Ahileri olarak gördüğüm kıymetli esnaf ve sanatkârlarımızla el ele vererek Türkiye ekonomisini güçlendirmeye, ülkemizi her alanda geliştirmeye devam edeceğiz.” diye konuşmuştur.
“Bu yıl Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile kutlayacağımız Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramına, tüm esnaf, sanatkâr ve vatandaşlarımızı davet ediyorum. Başta Ahi Evran-ı Veli Hazretleri olmak üzere vefat eden tüm esnaflarımızı rahmetle anıyorum. Ahilik kültürünü ve değerleri günümüzde de devam ettiren, tüm esnaf ve sanatkârımızın Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı'nı en içten duygularla tebrik ediyor, hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum.”  (HABER: BEYHAN BALLI)