Millî Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, öğretmenlere seslendi:
“Çocuklarımızı eğitirken sevgi, şefkat ve sıcaklığı onlara aşılamalıyız” 


Kırşehir Millî Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Öğretmenlerin bir ayna olması gerektiğini, aynaya bakanların da iyiyi, doğruyu, hoşgörüyü ve geleceği görmeleri gerektiğine vurgu yapan Metin Alpaslan, yayınladığı Öğretmenler Günü mesajında şunları ifade etti:
“Öğretmenin toplumdaki yerini ve önemini belirtmek, emekli öğretmenleri saygı ile anmak ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerde mesleklerinin yüceliği bilincini uyandırmak amacıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.    
“Her birimizin hayatına dokunan, bizi eğiten, yönlendiren ve Hz. Ali’nin ifade ettiği gibi; “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” ifadesine mazhar olan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.
“Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Unutulmamalıdır ki ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.’ 
“Değerli meslektaşlarım,
“Öğretmen bir ayna olmalıdır. Kendisine bakanlar iyiyi, doğruyu, hoşgörüyü, geleceği görmelidir. Başöğretmen Atatürk; “Milletleri Kurtaran Yalnız ve Ancak Öğretmenlerdir” derken biz öğretmenlere düşen bu büyük sorumluluk ve kutsal görevin önemini vurgulamaktadır.  
“Biz eğitimcilere verilen bu kutsal görevi yerine getirirken yeni eğitim sistemlerini öğrenmeli ve bu sistemleri geliştirmeliyiz. Teknolojiyi daha iyi nasıl kullanacağımızı araştırmalı, çocuklarımızı eğitirken sevgi, şefkat ve sıcaklığı onlara aşılamalıyız. 
“Annelerinin gözlerine bakmaya kıyamadığı halde sizlere emanet ettikleri çocukları, vatanını ve milletini seven, geleceğe umutla bakan, çalışkan birer fert olarak yetiştirmenin şeref ve gururu siz öğretmenlere ait olacaktır.
“Pandemi nedeniyle öğrencilerinizden uzak kaldığınızı, onları ne kadar özlediğinizi biliyorum. Bununla birlikte yüz yüze eğitime geçildiği andan itibaren gözlerinizdeki öğretme duygusunun heyecanını da görebiliyorum.
“Bu eğitim öğretim yılında stajyerliklerini tamamlayarak öğretmenlik mesleğine adım atan öğretmenlerimize bu vesile ile hoş geldiniz diyor ve Ahi Evran Veli’nin makamının da bulunduğu bu güzel şehirde öğretmen oldukları için kendilerini tebrik ediyorum. 
“Bu duygu ve düşünceler ile başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş eğitim çalışanlarını saygı ile anıyor, birlikte çalışmaktan şeref duyduğum meslektaşlarımın 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, tüm öğretmenlerimize başarı, sağlık ve esenlikler diliyorum.” (HABER: NECLA BAĞCI)