DEVA Partisi Kırşehir Kadın Çalışmaları Başkanı Gizem Doğan:

“ Cinayetin cinsiyeti yok!”

DEVA Partisi Kırşehir Kadın Çalışmaları Başkanı Gizem Doğan, Kırşehir’de canice katledilen iki gencin cinayeti ile ilgili bir basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Gizem Doğan, canice öldürülen iki gencin ailesinin acısını paylaşarak tüm Kırşehir halkının başının sağ olmasını dileyerek yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Şehrimizde 18 yaşında genç bir kadın ve 21 yaşında genç bir erkek vicdanı olmayan kişilerin kurşununa kurban gitti. 21. Yüzyılda hala insanların birilerini katletmelerine şahit oluyoruz. Maalesef artık yürek dayanamıyor. Öldürülmenin cinsiyeti yok, dini, dili, ırkı yok.  Şiddetin ve cinayetlerin sebeplerini yıllardır araştırılmasına, bilumum şiddet sözleşmelerine taraf olunmasına rağmen bireylerin şiddete maruz kalmasını ve katledilmesini önlemeye yetmiyor. Ağırlaştırılmış cezalar olmadığı sürece bu durumun önüne geçmemizin bir yolu yoktur.

“Hâkim karşısına geçen birey ister erkek ister kadın olsun; takım elbiseden, ruhsal bunalım, tahrik gibi kendi savunma mekanizmasının oluşturduğu davranış ve bahanelerden iyi hal indirimi almamalıdır. Bu kısır döngüyü durdurmak için şiddetle mücadelede kararlı bir devlet politikasına ihtiyaç vardır.

“2020 ve 2021 yılında Şehrimizde 4 kadınımız erkek şiddetine kurban gitmiştir. Cinnet geçiren kocası tarafından dört el ateş edilerek öldürülen Alev Ergin, yine cinnet geçiren kocası tarafından yirmi yedi kere bıçaklanarak hayatını kaybeden İkram Kaplan, Eşi tarafından silahla ateş açılan 3 gün süren yaşam mücadelesine rağmen hayatını kaybeden S.Ö. ve 24 yaşındaki Vildan İnce, ailesi tarafından istemedikleri bir kişiyle evlenmesi bahane edilerek ateşli silahla öldürüldü. Dile getirirken bile yüreğimizi sızlatan bu kadınlar ve bilemediğimiz daha nice kadın şehrimizde her gün bu korkuya maruz bırakılıyor.

“Ama maalesef herkesin bildiği bir şey var cinayetin cinsiyeti yok! Vildan’ın ailesinin istemediği eşi Osman Çelik ve Şeyda’nın arkadaşı Hasan… Tüm bu güzel gençler bir erkek hegemonyasına kurban gitti. Ve bugün daha kim bilir basına yansımayan, kaç insanımız katlediliyor? Hangi birinin adını sayalım? Hangi birine ağlayalım? Hangi birinin ailesine baş sağlığı dileyelim? Nasıl durdurulamayan kanayan bir yaradır bu? Nasıl bir ayıptır bu?

“Deva Partisi olarak bir kadınımızı, bir gencimizi, bir insanımızı daha kaybetmeye tahammülümüz yok. Her türlü şiddetle mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu hususta devlet yetkililerini ivedi şekilde göreve davet ediyoruz. Her türlü şiddete karşı toplumsal mücadele seferberliği başlatılmalı, yasaların etkin şekilde uygulanması, şiddete karşı etkili yaptırım ve cezaların verilmesi kesinlikle acilen gereklidir.

“Bu davada gereken cezanın uygulanması için DEVA Kırşehir Ailesi olarak takipçisi olacağız. Mekanları cennet olsun. Rabbim ailelerine ve onları seven acısını yüreğinde hisseden tüm Kırşehir halkına sabır versin. BAŞIMIZ SAĞOLSUN KIRŞEHİR!” (HABER MERKEZİ)