Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık, hükümetin her şeyi güllük gülistanlık gösterdiğini belirterek “Köy köy gezip poz vermeyi ihmal etmeyen AKP’li yöneticiler çiftçiyle ve köylüyle alay etmeyi çoktan başarmışlardır” dedi.

AK’nin ekonominin dizginlerini çoktan kaybettiğini, kamu maliyesini bozarak, sorunları öteleyerek kendisine nefes aldırmaya çalıştığını belirten Başkan Gülay Baltalık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Hükümetin yarattığı bu ekonomik ortamın sonucunda hepimizin cebinden gidiyor. Olan yine millete olacak. Kamunun şişirdiği ekonomi aşırı hararet yaptı. Har vurup harman savurmaya, üretimsiz tüketime devam edilirse ekonominin varacağı nokta burası. Bu defasında yoksul iyice yoksullaşmaktan çıkacak, resmen kıtlığa mahkum edilecek. Bir taraftan para politikasını sıkmaya çalışırken, bir taraftan gevşek maliye politikası uygularsan enflasyon sarmalından çıkamazsın. Para ve maliye politikasında yeterli sıkılaştırmanın olmaması döviz kurunu etkiliyor, döviz kuru da enflasyonu. Bu hükümet; kur, faiz ve enflasyonu aynı anda arttırabilen ekip olarak tarihe geçti.

“Tüketim, israf ve rant ekonomisi batıyor, gemi sürekli su alıyor ve kaptan işine geldiği gibi rota çiziyor. Geldiğimiz noktada ekonomi yerlerde sürünüyor ama enflasyon uçuyor.  Kırşehir ve çevresinde AKP’nin vurdumduymaz, iş bilmez yöneticileri bu sıralar kasaba ve köy turnesine çıktılar. Sanki herşey güllük gülistanlıkmış gibi köy, köy gezip poz vermeyi ihmal etmeyen AKP’li yöneticiler çiftçiyle ve köylüyle alay etmeyi çoktan başarmışlardır.

“Gelelim kurdaki artışa, kurdaki artış üretici fiyatlarındaki artış eğilimini güçlendiriyor. Özellikle kur riskini yönetmekte zorlanan küçük ve orta ölçekli firmaları daha da zor duruma sokuyor. Ekonominin dizginlerini çoktan kaybeden AKP, kamu maliyesini bozarak, sorunları öteleyerek kendisine nefes aldırmaya çalışıyor.

“Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanı Kırşehir’e geldi. Bakan Karaismailoğlu, ‘Ülkemiz hakikaten konforlu bir yaşama kavuştu. Sonuçta hükümetlerin görevi vatandaşlarına dahi iyi yaşama şartları sunmak, hayatını kolaylaştırmak’ gibi süslü ifadelerle Kırşehir’de günü kurtarmaya çalışsa da, halk artık konforunda, yoksulluğunda, kıtlığında ne olduğunu çok iyi biliyor. Konfor demişken; Kırşehir yaklaşık 15 yıldır ne hızlı tren projesinde, nede çevre yolu projesinde hak ettiği konforu yaşayamadı. Ayrıca Bakan Karaismailoğlu, her ne kadar konfordan dem vursa da sözde ekonomik canlılık yaratmak için alınan plansız önlemlerin enflasyonu azdırdığı şüphesiz ayan beyan ortadadır.” (HABER: BEYHAN BALLI)

10. Ahi Sofrası Yöresel Yemek