CHP Kırşehir İl Başkanı Baran Genç:

“Yaşasın Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partimiz”

9 Eylül 1923'te Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  kuruluşunun 99. yılını kutluyor.

Atatürkçü, sosyal demokrat ve sosyal liberal görüşleri benimsemiş bir merkez sol Türk siyasî parti olarak kurulan CHP’nin Kırşehir İl Başkanı Baran Genç, CHP’li olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

         CHP’nin kurulduğu günden bu yana Türkiye’ye önemli hizmetler getirdiğini ifade Baran Genç, CHP’nin kuruluşunun 99. Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 “Ulu Önder Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerini kurduğu Cumhuriyet Halk Partisine vererek, yükselmenin lokomotifi haline gelmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi laik, çağdaş, hukukun üstünlüğüne inanan ilkelerine de sahip çıkmıştır ve çıkmaya devam edecektir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin karşısında olan ve onun ilkelerine karşı olan partiler yok olmuş ve yok olmaya devam edecektir. Cumhuriyet Halk Partisi her geçen gün güçlenerek siyasi hayatına devam etmektedir. Bugün kuruluşunun 99.yıl dönümü kutlamalarının onur ve gururunu yaşamaktayız.

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti ile eş değer tuttuğu ve ‘Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi” diye tanımladığı partidir. Cumhuriyet halk Partisi, Cumhuriyetimizin mirasını yiyenlerin değil, bu mirası yaratanların, bu mirasa sahip çıkıp, yarına taşıyanların partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi; umudun ve bağımsızlığın adıdır. 99 yıldır Hak, hukuk ve adaletten vazgeçemeyenlerin, ranta, talana boyun eğmeyenlerin Atamızın temel ilkesi olan “Yurtta barış Cihanda barış” , şair edinmiş huzur ve barış istemeyenlerin partisidir. Kurtuluşun ve kuruluşun partisi olan Cumhuriyet Halk Partisinin 99. Yılı kutlu olsun.

“Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun dava arkadaşlarını minnetle, şükranla ve saygıyla anıyoruz. Yaşasın Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partimiz.” (HABER: BEYHAN BALLI)