Vali İbrahim Akın:

“Çanakkale Zaferi tarihte eşine

ender rastlanılan kahramanlık

destanlarından birisidir”

Vali İbrahim Akın “18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıldönümü”  dolaşışıyla bir mesaj yayınladı.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin tarihte eşine ender rastlanılan kahramanlık destanlarından birisi olduğunu belirten Vali Akın, “Çanakkale Deniz Zaferinin 107. Yıldönümünü milletçe büyük bir gururla kutlarken, vatanımızın kurtuluşu için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ‘Şehitler Günü’ vesilesiyle bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Vali Akın, yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

“Dünya haritasının yeniden çizildiği 1. Dünya Savaşı’nda, Osmanlı Devleti’nin savaşmak zorunda kaldığı en kritik cephelerinden birisi de Çanakkale’dir. Çanakkale Savaşı, şanlı tarihimizdeki askeri ve siyasi başarı olmasının çok ötesinde memleketin her köşesinden vatan uğruna bir araya gelerek zor şartlarda savaşan ancak azmi ve inancıyla dönemin en güçlü devletlerine geçit vermeyen, esaret altında yaşamaktansa ölmeyi göze almış milletimizin asla unutulmayacak başarısıdır. Tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, milletimizin şehit ve gazi olma pahasına kazandığı bu emsalsiz zafer, Kurtuluş Savaşı’na ve nihayetinde Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda önemli bir kilometre taşı olmuştur.

“Şehitlerimizin gerek Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda gerekse ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunmasında göstermiş olduğu kahramanlıklar, koşullar ne kadar kötü olursa olsun vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin geleceği söz konusu olduğunda, Türk Milletinin neleri başarabildiğinin en güzel göstergesidir. Şehitlerimizin vatanı, bayrağı ve mukaddes değerleri uğruna gösterdiği kahramanlıklar, her fırsatta ülkemizi bölmeye çalışanların unutmaması gereken bir ders niteliği taşımaktadır.

“Bizler de ecdadımızdan aldığımız bu ruh ve inançla Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için mücadelemizi sonuna kadar sürdürecek, bizi millet yapan ve her zaman güçlü kılan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107. Yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun! Saygılarımla…” (HABER: BEYHAN BALLI)