Kırşehir Türk Ocağı Başkanı Süleyman Doğan:
“Çanakkale Zaferi, milletimizin tarih 
boyunca kazandığı en parlak zaferlerden 
ve en büyük kahramanlıklardan biridir”

Kırşehir Türk Ocağı Başkanı Süleyman Doğan “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin Türk ve Dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Süleyman Doğan mesajında şunları ifade etti:
“İstiklal Savaşı’nda elde edilen zaferin adeta bir ön sözü ve başlangıcı olan Çanakkale Zaferi, milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir.
“Çanakkale sadece muharebe alanlarında ölen askerlerin değil, idam edilen ilk sivil kişi olan Bozcaada Müftüsünün, yalnızca üst rütbeli subayların değil, küçük rütbeli askerlerinde kahramanlıklar yarattığı bir savaş olmuştur. Çanakkale 19. Tümen Komutanı Yarbay Mustafa Kemal, muhteşem 57. Alay ile Komutanı Albay Avni, 27. Alay ile Komutanı Yarbay Mehmet Şefik, 36. Alay ile Komutanı Yarbay Cemil, Seddülbahir’in yaralı aslanı Binbaşı Mahmut Sabri, Edirne sırtında Teğmen Mucip, Binbaşı Halis, Kumkale’de Teğmen Halit, Şehit Yedek subay Ethem, Ezineli Yahya Çavuş, Bigalı Mehmet Çavuş, Seyit Onbaşıların anıtlaştığı sadece bir toprak parçası değil, aynı zamanda kahramanlık anıtıdır. Çanakkale Demirhisar, Mesudiye, Zafer, Ertuğrul, Hamidiye, Nusret Savaş ve mayın gemilerinin Conkbayırı, Seddülbahir, Kabatepe, Arıburnu, Kumkale, Anafartalar, Gelibolu şehit ve gazilerinin destanıdır.
“Milletimizin birliğinin ve bütünlüğünün en manidar simgelerinden biri olan Çanakkale Zaferi bir azmin ve inancın zaferidir. Çanakkale’de, vatanı uğruna canlarını ortaya koyarak imkânsızı başaran binlerce isimsiz kahramanımız ilelebet milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.
“Aziz şehitlerimizden aldığımız ilhamla, aynı şuur ve inançla, mukaddes emanetinizi daha yükseklere taşıma gayreti verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya ve yüceltmeye devam edeceğiz.
“Bu duygu ve düşüncelerle Kırşehir Türk Ocakları Şubesi olarak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ıncı yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.
“Ne mutlu TÜRKÜM diyene!” (HABER: BEYHAN BALLI)