Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mutlu Kılıçaslan:

“Çanakkale zaferi bir azmin ve inancın zaferidir”

Kırşehir Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mutlu Kılıçaslan, Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıldönümünü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 
Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan Çanakkale Zaferi’nin tarihimizin önemli savaşlarından biri olduğunu ifade eden Başkan Mutlu Kılıçaslan mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Milletimizin birliğinin ve bütünlüğünün en manidar simgelerinden biri olan Çanakkale zaferi bir azmin ve inancın zaferidir. Büyük bir zaferi gerçekleştiren milletin çocukları olmak, herkes için en büyük ve en haklı iftihar kaynağıdır. Çanakkale Deniz Zaferi, bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla verilen onurlu bir mücadelenin sonucudur. Milletimiz, bu var olma mücadelesinde topuyla, tüfeğiyle ve kanıyla bayraklaştırmak istediği bağımsızlığı, karşısındaki muazzam güce rağmen, yılmadan ve fedakârca kazanma başarısını göstermiştir.
“Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan Çanakkale Zaferi, bizim tarihimizin önemli savaşlarından biri olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, bir ulusun, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının, aziz milletimizin sahip olduğu ve özünde var olan kahramanlık duygularının bir ifadesidir.
“Bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz, emsalsiz özverileriyle, milletimizin değerlerinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca kanıtlamışlardır. Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde aktarmaktır.
“Şehitlerimizi Anma Günü ve Çanakkale Zaferinim 106. Yıldönümünde Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet, özlem ve saygıyla anıyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)