KVF_0578 copy

Camilerin toplum hayatındaki önemini hatırlatmak amacıyla her yıl Ekim ayında gerçekleştirilen Camiler ve Din Görevlileri Haftası, bu sene 12-18 Ekim tarihleri arasında kutlanıyor.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İl Müftüsü Mehmet Şahin başkanlığındaki heyet Vali Necati Şentürk'ü ziyaret etti.
Ziyaret sırasında konuşan Vali Necati Şentürk, bu seneki temasının 'Cami ve Namazla Arınma' olarak belirlendiği Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın toplumda ve özellikle gençler üzerinde farkındalık oluşturmayı amaçladığını söyledi.
Camilerin, ruhlarımızın manen nefes aldığı ve arındığı mekanlar olduğunu ifade eden Vali Necati Şentürk, "İnsan oraya girdiği zaman kendini güven içerisinde hisseder. Dostlar camide buluşur, kırgınlar camide barışır, dinî bayramlaşmalar orada başlar. Dolayısıyla, camiler sadece namaz mekanları değil, aynı zamanda sosyal fonksiyonların icra edildiği, çeşitli eğitimlerin verildiği önemli mekanlardır. Ecdadımız da dini mabetlere son derece önem vermiş, camilerin yanı sıra diğer dinlere ait mekanları da korumuşlardır. Yüce dinimiz terör dini değildir. İslâm, barışı yeryüzüne hâkim kılmaya çalışan bir dindir. Bu dinin en güzel simgeleri de camilerimizdir. Din görevlilerimiz de topluma doğru yolu gösteren, dinî açılardan topluma önderlik eden önemli insanlardır" dedi.
Ziyaret, İl Müftüsü Mehmet Şahin'in Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenecek etkinlikler hakkında Vali Şentürk’e bilgi vermesi ile sona erdi.