Vali Mete Buhara açıkladı…

Cacabey Camii restore çalışmaları tamamlanıyor

Kırşehir'de, Anadolu Selçuklu döneminde 1271-1272 yıllarında Nurettin Cibril Bin Cacabey tarafından yaptırılan ve dünyanın ilk gök bilim merkezi olarak bilinen, UNESCO Dünya Geçici Listesi'ndeki Cacabey Medresesi'nin restorasyonunda çalışmaların sonuna gelindi.

Vali H. Mete Buhara, gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in İmtiyaz Sahibi Salih Güner ile Memleket Gazetesi Sahibi Murat Sürmeli’yi makamında kabul etti.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Salih Güner, ziyarette Kırşehir’de yayınlanan 7 gazetenin güç birliğine giderek 2’ye düştüğünü belirterek Vali Buhara’ya bu konudaki süreç hakkında bilgiler aktardı.

Yerel gazetelerin içinde bulunduğu maddi sorunları bildiğini ve bu konuda güç birliğine gitmelerinin yerinde bir karar olduğunu belirten Vali Buhara, birleşmenin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Vali Buhara, ardından Kırşehir’de yapılan ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

18 milyon liralık bir harcamayla Cacabey Medresesi’nde yaklaşık 5 aydır devam eden ve 60 kişilik ekip tarafından bilimsel yöntemler esas alınarak yürütülen çalışmaların sonuna gelindiğini belirten Vali Buhara, restorasyonun bu hafta içinde tamamlanarak yeniden ibadete açılacağını ifade etti. 

Vali Buhara, ayrıca Organize Sanayi Bölgesi’nin genişletilmesi başta olmak üzere pek çok konuda yürüttükleri çalışmaların ve girişimlerin de devam ettiğini sözlerine ekledi. . (HABER: BEYHAN BALLI)