Tarihin altın sayfalarındaki yerini alan ve bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol gösteren Kurtuluş Savaşı, Türk milletinin, ordusu ile birlikte yüce Atatürk’ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanını Kırşehir’de de coşkuyla kutladık…

BÜYÜK ZAFER’İN 100. YILINI GURURLA KUTLADIK…

Kahraman atalarımızdan aldığımız güçle, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlık yolunda kararlı bir şekilde ilerlemek ve ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak için birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışacağız…

Bütün dünyada bir milletin bağımsızlığı ve ülkesinin bütünlüğü için gösterdiği cesaretin, fedakârlığın simgesi olan, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında gerçekleştirilen ve sadece düşmanın mağlup edilmeyip, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı 30 Ağustos Zaferi’nin 100. Yıldönümünü bugün gururla kutladık.

Türk milletinin düşman işgalinden kurtuluşunun ve yeniden bağımsızlığa adım atmasının simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıldönümü ülke geneli ile birlikte dış temsilciliklerde, KKTC'de ve Kırşehir'de de değişik etkinliklerle kutlandı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasındaki Türk ordusunun düşmana son ve ağır darbeyi indirerek yurt topraklarından söküp attığı, Türk milletinin hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeden sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirdiği Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100. yıldönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Kırşehir’de bugün saat 10.00'da Cacabey Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na Kırşehir Valiliği ile Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başladı.

Çelenklerinin sunulmasının ardından Valilik Makamında Tebriklerin Kabulü gerçekleştirildi ve sonrasında kutlama programına geçildi.

Cacabey Meydanında Valin H. Mete Buhara ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun törene katılanların ve halkın bayramını kutlaması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı okundu.

J. Ütğm. Yunus Turgut tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam eden program, Mehteran konseri, öğrenciler tarafından şiirler okunması ve Halk Oyunları gösterisi ve son olarak tören geçişi ile sona erdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına Vali H. Mete Buhara, Milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Baro Başkanı Av. Onur Çanta, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, il protokolü, şehit yakınları, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Jandarma Gazinosunda verilen resepsiyon ile devam etti. (HABER: BEYHAN BALLI)