Türk Milletinin gurur ve kutlu günü... 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun…

BÜYÜK ZAFER 100 YAŞINDA…

Ulu Önder Atatürk: “Büyük zaferler, yalnızca büyük milletler tarafından kazanılabilir”

Türk milletinin düşman işgalinden kurtuluşunun ve yeniden bağımsızlığa adım atmasının simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıldönümü 171 evladını Büyük Zafer’de şehit veren Kırşehir’de törenlerle kutlanacak.

1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan ve Türk milletinin ölümsüzlüğünün taçlandırıldığı Büyük Taarruz’un 100. yılında gururluyuz.

30 Ağustos Zafer Bayramı, ülke geneli ile birlikte dış temsilciliklerde, KKTC'de ve Kırşehir'de de Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılık içinde değişik etkinliklerle kutlanacak.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasındaki Türk ordusunun düşmana son ve ağır darbeyi indirerek yurt topraklarından söküp attığı, Türk milletinin hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeden sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirdiği Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 100. yıldönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kamu ve özel kuruluşlar, işyerleri bayraklarla süslenerek, şehrin uygun yerlerine takların kurulacağı Kırşehir'de gerçekleştirilecek Zafer Bayramı kutlamaları yarın saat 10.00'da Cacabey Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na Kırşehir Valiliği ile Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başlayacak. Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saat 10.15'te Vali H. Mete Buhara makamında tebrikleri kabul edecek.

Saat 10.40’ta Cacabey Meydanı’nda Vali H. Mete Buhara ile Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun törene katılanların ve halkın bayramını kutlaması, İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrağımızın çekilmesi ile devam edecek. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaları Mehteran Bölüğü konseri izleyecek. Kutlamalar şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisi ve tören geçişi ile sona erecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Vali H. Mete Buhara ve eşi Jandarma Gazinosu’nda bir resepsiyon verecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı töreni akşam saat 20.00’de Askerlik Şubesi önünde başlayıp, Cacabey Meydanı’nda sona erecek fener alayı ile sona erecek. (HABER: BEYHAN BALLI)

Milletvekili Mustafa Kendirli’den

30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Kendirli, mesajında şunları ifade etti:

“Bugün, mazisi eşsiz kahramanlık, zafer, şan ve şerefle dolu aziz milletimizin, muazzez vatan toprağı uğruna verdiği zorlu Kurtuluş Savaşı mücadelesini başarıyla neticelendirerek Anadolu’yu ebedi yurdumuz olarak bir kez daha tescillediği ve Cumhuriyet’imizin kuruluşunu müjdelediği büyük zaferimizin yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan ve verilen çetin mücadelenin ardından 30 Ağustos 1922'de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle milletimiz, kendisine reva görülen esaret gömleğini yırtıp atmış, ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.

“Bu Büyük Zafer, tarihten silinmek istenen Türk milletinin yeniden şahlanışının adıdır. Tarihteki tüm zaferlerimiz gibi 30 Ağustos’un da arkasında gözlerini kırpmadan hayatını feda eden kahramanlarımızın cesaretleri vardır. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de istiklal ve istikbali için canından aziz bildiği vatanı uğrunda aynı fedakârlık ve cesareti göstermeye hazırdır. Devletimizin milli bekamızı korumak gayesiyle sınırlarımız içinde ve dışında yürüttüğü mücadele, bunun en açık delilidir.

“Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Zafer'in 100. yılında millete bu zaferi armağan eden İstiklal Harbi'nin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklâl mücadelemizin tüm kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Kırşehirli hemşerilerim başta olmak üzere Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum.” (HABER MERKEZİ)

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal:

“30 Ağustos Zafer

Bayramımız kutlu olsun”

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

30 Ağustos Zaferi’nin milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanı olduğuna dikkat çeken Başkan Seher Ünsal,  yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

“30 Ağustos, “Ya İstiklal Ya İzmihlal” tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin, neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır. 

“30 Ağustos 1922’de Türk milleti, boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, kendisine yeni bir yol çizişinin ifadesidir.

“Malazgirt’le başlayan Anadolu’yu kendimize vatan kılma mücadelemizin asla bitmeyeceğini, en zor dönemimizde, 7 düvele karşı verdiğimiz Çanakkale Savaşı ile ilan etmiştir.

“Tarihteki tüm zaferlerimizin arkasında, gözlerini kırpmadan hayatını feda eden kahramanlarımızın cesaretleri vardır. 15 Temmuz hain Fetö darbe girişiminde de gördük ki, milletimiz dün olduğu gibi bugün de istiklal ve istikbali için, canından aziz bildiği vatanı uğrunda aynı fedakârlık ve cesareti göstermeye hazırdır.

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, “TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK DEVLET” ilkesiyle Türkiye’nin 2023, 2053 VE 2071 hedeflerine ulaşması, ülkemiz ile birlikte tüm coğrafyamızın geleceğine yön vermek için gece gündüz demeden çalışmaya devam etmekteyiz. Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek, iç ve dış tüm düşmanların karşısına tek vücut olarak çıkmaktır.

“30 Ağustos Zafer Bayramı 100. Yıl dönümü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.” (HABER MERKEZİ)

İl Genel Meclis Başkanı Çelik’ten

30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Kırşehir İl genel Meclis Başkanı Şaban Çelik, 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100.Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Meclis Başkanı Çelik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“30 Ağustos, Türk tarihinin şanlı zaferidir. Türk milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı zaferlerin bağımsızlıkla taçlandırıldığı gündür. Milletimizin zaferle sonuçlandırdığı Büyük Taarruz Meydan Muharebesi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli aşamasıdır. Türk milletini Anadolu topraklarından çıkarmak ve tarihten silmek isteyenlere karşı kazanılan bu büyük zafer göstermiştir ki, küllerinden doğan ulusumuz, zalimlere asla boyun eğmeyecek, sonsuza dek bağımsız ve bir arada yaşayacaktır. Büyük Taarruz ‘un 100'üncü yıldönümünü büyük bir gururla bir kez daha kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıldönümünde, bu uğurda mücadele eden Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum."  (HABER MERKEZİ)

TSO Başkanı Yılmaz

Zafer Bayramı’nı kutladı

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda bütün Türk Milletinin Bayramını kutladı.

Başkan Yılmaz, mesajında, “Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferi kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz. Bu büyük zaferin kazanılmasında başta Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Milletimize eşsiz zaferler kazandıran, tüm şehitlerimizle gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyor, Türk milletinin bu büyük bayramını şahsım ve üyelerimiz adına kutluyorum” dedi.  (HABER MERKEZİ)

KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk:

“Büyük bir zaferi, bayram

olarak kutlamanın gurur

ve coşkusunu yaşıyoruz”

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Milletimizin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, mesajında şunları ifade etti:

 “Türk Milletinin varoluş iradesinin, gücünün tüm dünyaya bir kez daha gösterildiği 30 Ağustos Zaferinin 100. yıldönümünde, bu büyük zaferi bir bayram olarak kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz.

“Milletimizin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini alan 30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir. Milletimizin makûs kaderini değiştirmiş olan bu zafer ile Türk milleti hiçbir şekilde vatanın bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir. Bugün böylesi şanlı bir tarihin mirasçıları olan bizlere düşen en önemli görev; geçmişimizden aldığımız güç ve cesaretle geleceğimize bakmak, birlik ve beraberliğimizden taviz vermeden demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi korumak ve Ülkemizi Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bu zaferi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)

DEVA Partisi İl Başkanı Metin

Atabey’den 30 Ağustos mesajı

DEVA Partisi İl Başkanı Metin Atabey 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletinin kurtarıcısı olduğunu belirten Başkan Metin Atabey, “O’nun izinden gitmenin en birincil yolu, anlamak, tanımak, ilke ve değerlerine sahip çıkmaktır” dedi.

30 Ağustos Zafer bayramı mesajında Türk Milleti’nin Kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili pek bilinmeyen bir hikâyeyi paylaşan Başkan Atabey, şunları ifade etti:

“Tarih 30 Ağustos 1968'di. Afyon Lisesi'nden bir grup öğretmen, Kocatepe'de yapılacak olan zafer kutlamalarına gittik. Konuşmanın yapılacağı kürsünün yanında yerimizi aldık. Saygı duruşu ve istiklal marşından sonra konuşmalara geçildi. Gazilere öncelik verildi. İlk konuşmacı, kurtuluş savaşımızın süvari kolordu komutanı Fahrettin Altay Paşa'ydı. Bir albay, paşanın koluna girdi. Kürsüye çıkmasına yardımcı oldu. Konuşma süresince de elinde bir şemsiye ile O'nu güneşten korudu. Fahrettin Altay Paşa konuşmasına şöyle başladı:   

         "Bana Mustafa Kemal'i anlatır mısınız? Dediler. Ben de memnuniyetle kabul ettim ve geldim. Ancak kısa olacak. Size 26 Ağustos 1922 sabahı taarruz anındaki bir olayı aktaracağım. Bu şekilde Mustafa Kemal'i anlatmış olacağım" dedi ve devam etti: “Planladığı şekilde 26 Ağustos 1922 sabahı saat sabah 05:00'te başta Mustafa Kemal olmak üzere İsmet Paşa, Fevzi Çakmak, Nurettin Paşa, ben ve diğer komutanlar, ordu karargahı olarak Afyon Kocatepe'deydik. Plan gereği taarruz, önce top atışlarıyla başladı. Bu bir baskındı. (20) dk. sürdü. Ardından "Tahrip" atışları yapıldı. Bu da 10 dakika devam etti. Yunan mevzilerindeki makineli tüfek yuvaları, Yunan topları, tel örgüleri hedef alındı. Komutanları olarak bizler de top atışlarının sonuçlarını görmeye çalışıyor, alt kademelere iletmek üzere Mustafa Kemal'in emrini bekliyorduk. Sonuçta Yunan mevzilerinde alevlerin yükseldiğini, hedeflerin vurulduğunu, düşmanın mevzilerini terk ederek geri çekilmekte olduğunu gördük. Mustafa Kemal'e yöneldik. O'nun taarruz ve takip emrini bekliyorduk. Ne ki O, gözlerini Yunan mevzilerinden ayırmıyor ve geri çekilen Yunan ordusunu izliyordu. Fevzi Çakmak sessizliği bozdu: "Haydi Kemal, düşman kaçıyor, taarruz emrini ver." Dedi. Mustafa Kemal: "Dur Abi" diye cevap verdi. Bir süre sonra Fevzi Çakmak: "Kemal tarihi bir fırsatı kaçırıyorsun, düşman yeni mevzilere yerleşecek, emrini ver artık." Diye ısrarda bulundu. Mustafa Kemal yine "Dur Abi" dedi. Bir süre daha geçti. Fevzi Çakmak: bu kez "Allah aşkına Kemal ver şu emri, komutanlar seni bekliyor, yeter artık." Diye sesini yükseltti.  Mustafa Kemal yine "Dur Abi" dediği sırada beklenmedik bir olay meydana geldi. Yunan ordusunun terk ettiği mevzilerde cehennemi patlamalar başladı. Mustafa Kemal'in taarruz ve takip emrini geciktirme sebebi anlaşıldı. Yunan ordusu, geri çekilirken cephe boyunca mevzilere saatli bombalarını yerleştirmiş, askerimize tuzak hazırlamışlardı. Mustafa Kemal'in öngörüsü, büyük bir felaketi önlemişti. Taarruzda ısrar eden Fevzi Çakmak, Mustafa Kemal'e sarıldı. "Seni bize Allah mı gönderdi Kemal" Dedi. Müteakiben süngü hücumu ve ileri top atışları emrini aldık. Alt kademeye ilettik. Sonucu biliyorsunuz. Bana Mustafa Kemal'i anlat dediler. "İşte Mustafa Kemal budur" dedi ve Paşa yine albayın yardımıyla kürsüden indi.

         “Kısaca, anlattığımız öyküden de anlaşılacağı üzere Mustafa Kemal milletimizin kurtarıcısıdır. O’nun izinden gitmenin en birincil yolu, anlamak, tanımak, ilke ve değerlerine sahip çıkmaktır.” (HABER: BEYHAN BALLI)

Türk Ocağı Reisi Doğan’dan

30 Ağustos Bayramı mesajı

Kırşehir Türk Ocağı Reisi Süleyman Doğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

30 Ağustos’ta bütün dünya Anadolu’nun her karış toprağı için bir büyük kahramanlığa ve Türk’ün kutlu bir zaferine daha şahitlik ettiğine dikkat çeken Süleyman Doğan, yayınladığı mesajda şunları söyledi:

Türk milletinin hürriyet ve istiklalini yok etmeye çalışan düşman unsurlarına karşı, Dumlupınar’da kazandığı tarihi zaferin 100.yıldönümüne ulaşmanın coşkusunu yaşıyoruz. 26 Ağustos 1922 sabahı Kocatepe’den top sesleri eşliğinde başlayan Büyük Taarruz; işgalcileri vatan topraklarından söküp atmış ve 30 Ağustosta Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle de Türk’ün varlığına kast edenlere acı bir ders verilmiştir. 26 Ağustos 1071 Malazgirt zaferiyle vatan haline gelen Anadolu’nun, 851 yıl sonra, yine bir 26 Ağustosta başlayan kutlu taarruzla hiçbir güç tarafından ele geçirilemeyeceği böylelikle gösterilmiştir. 30 Ağustos Zaferi emperyalizmin milletimiz aleyhine kurguladığı oyunları bozmuş, yapılan sinsi hesapları alt üst etmiştir. Bu zaferle birlikte, Türk milletinin son anayurdundan başka gidecek bir yeri olmadığı ve buranın ne pahasına olursa olsun korunacağı muhataplarına duyurulmuştur.

“Aziz ecdadımızın zulüm ve eziyete karşı verdiği kararlı mücadele ve bağımsız yaşamak için her bedeli ödeme niyeti hayranlıkla örnek alınması gereken asil bir ruhun özellikleri arasındadır. Dün dökülen şehit kanlarının, çekilen çilelerin, uğranılan kayıpların hepsinin; bugün bizim daha rahat ve huzurlu olmamız için yapılan eşsiz fedakârlıklar olduğu unutulmamalıdır. Kim ne derse desin ve ne yaparsa yapsın; bu topraklarda Türk milleti ilelebet varlığını sürdürecektir. Bu tarihi kararlılığın karşısında kim durursa erimeye ve yok olmaya mahkûmdur.

“Bu duygu ve düşüncelerle; Türk Ocakları Kırşehir Şubesi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin atıldığı, milletimizin bağımsızlığının tekrar kazanıldığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 100. yıldönümünü içtenlikle kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kurucu kahramanları ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ne mutlu TÜRKÜM diyene…” (HABER: NECLA BAĞCI)

Zafer Partisi Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kılıç:

“30 Ağustos Zaferi’yle

Anadolu ilelebet bir Türk

yurdu olarak tescil edilmiştir”

Zafer Partisi Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kılıç, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesajı yayınladı.

Türk Ordusunun 26 Ağustos 1922 sabahı işgal kuvvetlerine yönelik başlattığı taarruzun Türk Milletinin kararlılığının, mücadele azminin ve hür yaşama iradesinin açık bir kanıtı olduğunu belirten Başkan Mustafa Kılıç, mesajında şunları söyledi:

“Milli mücadelemizin lideri, Türkiye Cumhuriyetinin ilk Cumhurbaşkanı ve yüce önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarının, bağımsız ve onurlu yaşamak için, aziz vatanımızı işgal edenlere karşı verilen kurtuluş destanının sonucu olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 100’ncü yıldönümünü içtenlikle kutluyorum.

“30 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Türk milletine reva görülen esareti reddederek tarihimizin şanlı zaferlerine yenisini eklemişler ve Türk milletinin gücünü sınamaya çalışanlara tarihi bir ders vermişlerdir.

“Türk kurtuluş mücadelesi, bir milletin var olma ve yaşama arzusunun gönüllerde yükseldiği bir meşale olmuş ve kutlu bir dönem olarak tarihteki ayrıcalıklı yerini almıştır.

“İstiklalini kendi azim ve kararının kurtaracağına inanan aziz milletimizin desteği ile Türk Ordusunun 26 Ağustos 1922 sabahı işgal kuvvetlerine yönelik başlattığı taarruz Türk milletinin kararlılığının, mücadele azminin ve hür yaşama iradesinin açık bir kanıtıdır.  Bu zaferle aziz milletimiz son sözünü söylemiş,  Anadolu ilelebet bir Türk yurdu olarak tescil edilmiştir.

“30 Ağustos Zaferiyle milletimiz, kendi iradesi ve rızası dışında dayatılan her türlü plan ve oyunu iman ve inancıyla tarihin karanlık sayfalarına nasıl gömebileceğini dosta ve düşmana bir kez daha göstermiştir.

“Cumhuriyetin ilanı ile neticelenen bu muhteşem sonuç; Türk milletinin kendi topraklarında asla yenilemeyeceğinin tüm dünyaya ilanı olmuştur.

“Bu açıdan Kurtuluş Savaşımız, sebep ve sonuçları ile hatıraları yaşatılarak gelecek nesillere mutlaka aktarılması şart olan, kutlu ecdadımızın kahramanlık destanları ve tarihi hatıralarıdır. Büyük Türk milleti, ancak bu yolla milli devlet, üniter yapı ve milli kimliğe yönelik tehditlere karşı gelecek nesillerin teyakkuz halinde bulunmasını sağlayabilir.

“Bu zaferle ortaya çıkan sonuçtan bugün de birliğimize, dirliğimize, varlığımıza yönelik emeller besleyenlerin ibret ve ders alması gereken mesajlar vardır.

“Yine Ağustos ayında kazanılan ve Türk’lere Anadolu’nun kapılarını 941 yıl önce açan Malazgirt Meydan Muharebesi Türk milletinin son yurdunun Anadolu olduğunun tarihi işaretidir.

“Bu itibarla tarihi zaferlerimizin yıldönümünde; tartışmaya açılacak vatan toprağımızın ve milli birliğimizin olmadığını herkesin çok iyi bir şekilde anlaması gerekmektedir.

“Bu duygu ve düşüncelerle, kutsal vatanımızın varlığı ve bağımsızlığının dünyaya kabul ettirildiği bu çok anlamlı zaferin yıldönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını; yine, Malazgirt Zaferi ile Türk’lerin Anadolu’ya girmesine vesile olan Sultan ALPARSLAN ve silah arkadaşlarını, büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnet duygularımla anıyorum.

“Manevi huzurlarında, aziz milletimizin ve bütün kahramanlarımızın mukaddes hatıralarını yâd ediyor, Cenab-ı Allahtan rahmet diliyorum. Onlara ve emanetlerine layık olmak gayretinde olduğumuzu da bu vesile ile ifade etmek istiyorum.

“Bu kutlu zafer ile ortaya çıkan  muazzam eseri Türk milliyetçileri asla unutmayacaktır. Milletimizin asil vicdanında, mukaddes bir hatıra ve nişan olarak sonsuza kadar mutlaka yaşatılacaktır. 1000 Yıl Önce Anadolu Türk’lere Yurt oldu, Gelecek 1000 yılda da Türk’ler Anadolu’da var olacaktır. Zafer, Zafere inananların olacaktır.“ (HABER: BEYHAN BALLI)