Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu: 

“Büyük Ozanımız Neşet Ertaş’ı
aramızdan ayrılışının 9. yılında 
sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz”

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Büyük Ozanımız Neşet Ertaş’ı vefatının 9. Yılı nedeniyle bir anma mesajı yayınladı. 
25 Eylül 2012 tarihinde aramızdan ayrılan “Bozkırın Tezenesi” Büyük Ozanımız Neşet Ertaş’ı anma mesajı yayınlayan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, şunları ifade etti:
“25 Eylül 2012 tarihinde bu dünyadan geçen Neşet Ertaş, mütevazı yaşam biçimiyle, türkülerinin insana ve hayata dokunuşuyla, insana ve geleceğe olan inancı ve umuduyla; benzersiz sesi ve yorumuyla Anadolu Abdal geleneğinin öncüsü ve Bozlak kültürümüzün en büyük temsilcisi olmuştur.
“Başta Neşet Ertaş olmak üzere Anadolu Abdal geleneğinin bütün temsilcileri sayesinde Bozlağın anavatanı olan Kırşehir, müzik alanında UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na giren ilk şehir olmuştur. Bu da hepimiz için çok büyük bir gurur kaynağıdır. Bu geleneğin yaşatılması, hak ettiği değere erişmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için planladığımız önemli çalışmaları, Dünyamızı esir alan Pandemi süreci etkilemiş olsa da; Dünya Müzik Şehri Kırşehir’de bu alandaki çalışmalarımıza bundan sonra da ara vermeden devam edeceğiz.
“Dünya’daki birçok müzik otoritesi tarafından sesi ve sazıyla efsane olarak kabul edilen Gönül Dağı’nın yanık yüreği Anadolu Abdal geleneğinin temsilcisi Büyük Ozanımız Neşet Ertaş’ı aramızdan ayrılışının 9. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyor, hepinize saygılarımız sunuyorum.”
Kırşehir Belediyesi tarafından Büyük Ozanımız Neşet Ertaş’ın aramızdan ayrılışının 9. Yılında anmak için hazırlanan “Benim Yurdum” adlı Türküsünün video klipi hazırladı. 
İşte Video linki: https://www.youtube.com/watch?v=GxTzw9TgkPY (HABER MERKEZİ)