“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 83. yılında tüm yurtta olduğu gibi yarın ilimizde de minnet ve saygıyla anılacak. 
Kurtuluş Savaşımızın eşsiz başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83. yıldönümünde minnet ve özlemle anıyoruz.
Kırşehir’deki Ata’mızı Anma programı yarın saat 09.00’da Cacabey Meydanı’na Valilik ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasıyla başlayacak. Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu an olan 09.05'te yapılacak iki dakikalık saygı duruşu sırasında sirenler çalacak. Anma programı çerçevesinde bayraklar göndere çekilip yarıya indirilecek.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma Programı Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi, Âşık Sait konferans Salonu’nda devam edecek. Saat 09.20’de saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayacak törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Şiirler okunacak, Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirmesi ile anma programı sona erecek.
Atatürk'ü Anma Programları haftası boyunca Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı tüm okul ve kurumlarda haftanın anlam ve önemine uygun çeşitli programlar düzenlenecek ve okullar arası “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmaları gerçekleştirilecek. (HABER: BEYHAN BALLI)