CHP İl Başkanı Baran Genç:

“Bütün halkımıza mutlu bayramlar diliyorum…”  

CHP İl Başkanı Baran Genç, Cumartesi günü başlayacak ve dört gün sürecek Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Bayramların, anlam ve önemi olan barış, kardeşlik, sevgi, hoşgörü gibi değerleri yaşam biçimi olarak benimseyerek, ayrımcılığın ve şiddetin yaşanmadığı, insanlığın geleceğini tehdit eden sorunların çözüldüğü, barışın egemen olduğu bir dünya için hep birlikte çalışılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Baran Genç, mesajında şunları ifade etti:

“Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleri ile olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları ve kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Toplumca yaşadığımız acılarımızın, kırgınlıklarımızın ve düşmanlıklarımızın son bulması için hepimize bir nebze de olsa umut vermektedir. Kurban Bayramı’nı fırsat bilerek, milletçe kardeşliğimizi pekiştirip, dargınlıkları ve kırgınlıkları bir tarafa bırakarak, huzur içerisinde yaşamaya özen göstermeli, millet olma sorumluluğunu üzerimizde hissederek, sergilediğimiz bu birlik ve beraberliği her zaman göstermeliyiz. Bayramların, anlam ve önemi olan barış, kardeşlik, sevgi, hoşgörü gibi değerleri yaşam biçimi olarak benimsemeli; ayrımcılığın ve şiddetin yaşanmadığı, insanlığın geleceğini tehdit eden sorunların çözüldüğü, barışın egemen olduğu bir dünya için hep birlikte çalışmalıyız. Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve hayat pahalılığı karşısında halkımızın alım gücü iyiden iyiye düşmüş ve zamların altında inim inim inlemektedir. Bu nedenle halkımızın büyük kısmının kurban kesecek durumu kalmamıştır. Hükümet azıcık olsun halkımızı düşünüyorsa onların kurban kesebilmelerini sağlamak için emeklilerimize yılda iki kez verilen bayram ikramiyelerini bu Kurban Bayramında bari yükselterek vermelidir.

“Bu duygu ve düşüncelerle bütün Kırşehirli hemşehrilerime; birlik ve beraberlik içerisinde, güzellikle dolu, her zaman bir öncekinden daha coşkulu ve mutlu bir Kurban Bayramı diliyorum. Bayram günlerinin sevinç ve coşkusunu tüm yaşantınız boyunca yüreğinizde hissetmeniz ve bu huzur ve mutluluğu daima yaşamanız dileklerimle Kurban bayramınızı kutluyor saygı ve selamlarımı sunuyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)