İl Genel Meclis Başkanı Şaban Çelik’ten Sarıkamış mesajı:

“Bugünkü varlığımızı ve

bağımsızlığımızı bu aziz

şehitlerimize borçluyuz”

Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Şaban Çelik,  Sarıkamış Harekâtı’nın yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 Şehitlerimizin Hakk’a yürüyüşleri ve şehadetlerinin 102. yılında Sarıkamış şehitlerimizi ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü için seve seve canlarını feda eden tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anan Başkan Şaban Çelik, “Sarıkamış Şehitlerimizi Anma Yıldönümü” vesilesiyle yayınladığı mesajında; şunları ifade etti:

“Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; Eğer uğrunda ölen varsa vatandır.

“22 Aralık 1914 Sarıkamış Allahuekber Dağları’nda şehit düşen kahramanlarımız ile ne kadar gurur duysak azdır. Aziz Şehitlerimiz milletimiz için tüm zorluklara göğüs gerip vatan ve millet uğruna şehadete yürümüştür. Bugünkü varlığımızı ve bağımsızlığımızı bu aziz şehitlerimize borçluyuz.

“Vatan müdafaası ancak kahramanların cesareti ile Olur. Sarıkamış, düşmanın üstün gücüne karşı canını hiç çekinmeden siper eden engin ruhlu kahraman Türk askerlerimizin destanıdır. Vatan uğruna çıkılan bu yoldan asla geri dönmeyi düşünmediler. Dünyaya kafa tutan milletimizin vatanı için yapabileceklerinin ispatıdır. Askerlerimizin Allahuekber Dağları’nın Sarıkamış’taki cesareti, vatan ateşini bembeyaz karlar söndürememiş, vatan için çarpan yüreklerin heyecanını soğuk dindirememiştir.

“Şehitlerimizin Hakk’a yürüyüşleri ve şehadetlerinin 107. yılında Sarıkamış şehitlerimizi ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü için seve seve canlarını feda eden tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve minnet ile anıyorum.” (HABER MERKEZİ)