Milletvekili Mustafa Kendirli:
“Bu topraklarda ihanet olmaz”

    AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırşehir’e Gelişlerinin 101. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Milli Mücadele Kahramanı Atatürk’ün Kırşehirlilerden Milli Mücadeleye inancı, azmi ve kararlığı gördüğünü belirten Milletvekili Kendirli, “Çünkü bu topraklar yani Kırşehir’imiz, millî ruhu ve şuuru yüksek, imanlı insanların topraklarıdır. Bu topraklarda ihanet olmaz” dedi.
Milletvekili Kendirli yayınladığı mesajda şunları ifade etti:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hem milli mücadeleyi hem de Sivas Kongresi'nde alınan kararları milletimize anlatmak üzere bir yolculuğa çıkmıştır. Mucur-Kırşehir-Kaman istikametinden Ankara’ya ulaşmıştır. Tarihimizi bilmek, geçmişimizi iyi anlamak gençlerimizin geleceğini yönlendirmesi veya şekillendirmesi açısından son derece önemlidir. Milletimiz, tarih boyunca milli mücadelelere her zaman büyük destek vermiştir. Böylesine önemli bir güzergâhta yer almak biz Kırşehirliler için onur vericidir. O’nun bu kutlu yolculuğunun son duraklarından olan Kırşehir, Milli Mücadele Kahramanı için bir motivasyon, destek ve umut durağı olmuştur. Ankara’ya gitmeden önce son durağı olan Kırşehir’de, Milli mücadeleye olan inancı, azmi ve kararlılığı görmüştür. Çünkü bu topraklar yani Kırşehir’imiz, millî ruhu ve şuuru yüksek, imanlı insanların topraklarıdır. Bu topraklarda ihanet olmaz.
“Mustafa Kemal Paşa, bu yüzden Sivas ve Erzurum kongrelerinden sonra bu güzergâhı seçmiştir. Kırşehirliler kendisini büyük bir coşkuyla karşılamış, Kırşehir’de kaldığı sürece O’na büyük bir misafirperverlik örneği göstermişlerdir. Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları önce Mucur ilçesine, oradan da 24 Aralık'ta Kırşehir’e, Kırşehir’den de Kaman’a geçmişlerdir. Kırşehirliler, Milli Mücadeleye destek vererek vatanımızın geleceğine, ülkemizin kurtuluşuna ve istikbaline çok büyük katkıda bulunmuşlardır. Bu duygularla, ilimize gelişinin yıldönümünde Mustafa Kemal Paşa'yı, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum, ruhları şad olsun.” (HABER: BEYHAN BALLI)