Yol kavşak copy

KIRŞEHİR’DE 4 Ocak Pazartesi günü yaşanan katliam gibi kazada 8 kişi ölmüş, 27 kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından kazaların meydana gelmesindeki yollardaki düzenlemeler ve iyileştirmeler yapılması gerektiği yeniden gündeme geldi.
Kırşehir’de Kaman yol ayrımında bulunan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu mevkiindeki kavşağın bugüne kadar birçok cana mal olduğu belirtilirken, kavşakta meydana gelen kazaların önlenmesi için çalışma başlatılması gerektiği belirtiliyor.
Yoğun kar yağışı ile birlikte buzlanma ve görüş mesafesinin azalmasının yanında kavşaklarda geçişin emniyetli sağlanamaması nedeniyle çalışmaların başlaması gerektiğini dile getiren Kırşehir kamuoyu, “Pazartesi günü Kırşehir kan gölüne döndü. Kaman yol ayrımının ilerisi ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun yanı birçok can aldı ve birçok vatandaşımızın da yaralanmasına sebep oldu. Bu yolda daha nice kazalar meydana geldi. Yetkililerin bu kavşakla ilgili düzenleme yapması gerekiyor. Yolların sürüş güvenliği açısından hatasız şekilde yeniden düzenlenmesi noktasında gerek Kırşehir Valiliği, gerek Kırşehir Belediyesi’nin Karayolları ile görüşerek uzman kişilerce konuya el atarak düzenleme çalışmalarını başlatmasını temenni ediyoruz. Yolun geniş bir kavşağa sahip olmasından sürücüler zaman zaman zor anlar yaşıyor. Hele de yolu bilmeyen biri için olumsuz hava şartları da eklendiğinde işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Örneği de yaşandı. Üç otobüsün aynı yerde aynı anda kaza yapması da yolun tehlikesini gözler önüne serdi” şeklinde görüşlerini dile getirdi.
Ülke genelinde birçok yol yapımında hatalı çalışmalardan dolayı kazalar yaşandığına dikkat çekilirken, Kırşehir’de yaşanan kazanın da yolun kusurlu olmasından kaynaklandığı belirtiliyor.
Bu arada her ne kadar kusurlu yollardan dolayı kazalar meydana gelirken, sürücülerin de hem kendi canlarını, hem de yolcuların canlarını koruyacak şekilde dikkatli sürüş yapması gerekiyor.
Pazartesi günü Kırşehir’de meydana gelen kazada, sürücünün hızlı gittiği ve başka bir otobüs firmasına ait otobüsün şoförü ile yarış yaptığı iddiaları, şoförlerin ne kadar tecrübeli ve bilinçli şekilde davrandıklarını gündeme getirdi.
Şehrimizde yaşanan olayın ardından geçtiğimiz günlerde aynı otobüs firmasına ait bir otobüsün Kayseri seferi sırasında şoförün direksiyon hakimiyetini kaybetmesine neden olan hareketlerini gösteren görüntüler, sosyal medya ve haber sitelerinde yayınlanırken, sürücülerin de işbaşı yapmadan gerekli eğitimden geçmelerinin gerektiği ve bu konuda tüm yetkili kurumların görev yapan ve göreve yeni başlayacak olan tüm otobüs firmaları sürücüleri için eğitim seferberliğini başlatması gerektiği ifade ediliyor.
Kış şartlarında zaten zorlanılırken, sürücülerin de bu şekilde bilinçsiz ve düşüncesiz hareket etmesinin önlenmesi gerektiği konusunda yetkililere çağrıda bulunan Kırşehir kamuoyu, tecrübeli ve görev sorumluluğu bilincine sahip kişilerden oluşan personelle çalışılması noktasında çağrıda bulunurken, sürücülerin eğitimden geçirilmesinin de önemine dikkat çekiyorlar.
Sürücülerin özellikle kış şartlarında daha da dikkatli olması gerekirken, otomobil sürücülerine de araçlarının kışlık bakımını yaptırmadan yola çıkmaması, emniyet kemeri takması uyarısında bulunulurken, daha çok kazaların yaşanmaması için yetkililerden “kusurlu” yolların iyileştirilmesi ve bu konuya bir an önce çözüm bulması isteniyor.