Mimarlar Odası Kırşehir Temsilcisi Mehmet Kurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulundu:

“BU BİNA KIRŞEHİR HÜKÜMET KONAĞI OLARAK HİZMETE AÇILMALI”

    Mimarlar Odası Kırşehir Temsilcisi Mehmet Kurt, 2019 yılında Hükümet konağı olarak yapımına başlanan ve daha sonra bundan vazgeçilerek Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yurt yapılmak üzere tahsisi yapılan devasa binanın yine Hükümet Konağı olarak bitirilip hizmete açılması gerektiğini bildirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ahi şehri Kırşehir’e büyük önem verdiğini ve her fırsatta Kırşehir’e yapılacak yatırımlara destek verdiğini belirten Başkan Mehmet Kurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelecek hafta başlayacak Ahilik Haftası etkinliklerine katılacak olmasından da ayrıca mutluluk duyduklarını açıkladı.
Kırşehir’in her sorununun yerelde görüşülerek çözümlenmesini hep savunduklarını belirten Başkan Mehmet Kurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ahilik Haftası kutlamaları için Kırşehir’e gelecek olması da Kırşehir’in sorunlarını yerinde görüp, çözümlenmesi noktasında çok önemli bir ziyaret olduğuna dikkat çekti.
Kırşehir’de herkesin Ankara Caddesi’nde Hükümet Konağı olarak yapımına başlamasına onay verdiği devasa binanın birileri tarafından ben yaptım oldu mantığı ile yurda dönüştürmesinin çok yanlış bir karar olduğunu, bu kararı alanların da faturasını siyaseten ödeyeceklerini öngördüklerini belirten Başkan Kurt, şöyle devam etti:
“Biz Mimarlar Odası Kırşehir Temsilciliği olarak ilimize yapılacak her türlü yatırıma destek oluyor, hatta istenilecek teknik desteğe de katkı sunuyoruz. Biz her türlü sorunumuzu siyaset üstü tutuyor ve ona göre görüş bildiriyoruz. Biz istiyoruz ki tarih ve kültür şehri, demokrasi gazisi Kırşehir’in hizmetlerden hak ettiği payı alıp, gelişip kalkınmasıdır. Bu noktada üzerimize düşecek her türlü desteği vermeye hazırız. İşte Kırşehir’de 2019 yılında Hükümet Konağı olarak projelendirilip, yapımına başlanan ve milyonlarca lira harcanan bir binamız adeta kaderiyle baş başa bırakılmış durumdadır. Hükümet Konağı projesinden vazgeçilip, KYK’ya devredilip yurda dönüştürülmesi kararı da büyük bir hata olmuş ve Kırşehir sanki ikinci kez ilçe yapılmış gibi bir intibaa neden olmuştur. 1954’te dönemin iktidarı tarafından ilçe yapılan Kırşehirimiz 1957’de yanlış karardan dönülüp yeniden il yapılsa da kolu kanadı budandığı için hâlâ belini düzeltememiştir. Kaldı ki İmar Planında da görüleceği üzere resmi kurum alanlarının içerisinde öğrenci yurdunun ne işi var?  Bu durumu çok iyi bilen Kırşehirliler de Hükümet Konağı inşaatından vazgeçilip yurt yapılması kararını da aynı şekilde değerlendiriyor ve ilçe yapılmakla eş değer olduğunu düşünüyor. Bu konuda ilimizi yönetenler, Valimiz, iktidar partimizin Milletvekili ve İl Başkanı bu konuda artık üzerine düşeni yapmalı, şehrin tam ortasında böyle büyük bir öğrenci yurduna ihtiyaç bulunmadığını Ahilik törenlerine katılmak üzere şehrimize gelecek olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a anlatıp, kararın yanlış olduğunu üstüne basa basa dile getirmelidirler. Ben inanıyorum ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da yapılan bu yanlışı gözleriyle gördüğü anda bu karardan dönülmesi için gerekli talimatları verecek ve Kırşehir’de herkesin yüzünü güldürecektir.” (HABER: SALİH GÜNER)