AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal’dan Neşet Ertaş mesajı:

“Bozkırın Tezenesi’ni, toprağın sesini 
inşallah unutmayacak, unutturmayacağız” 

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, Kırşehirli ünlü saz ve söz ustası Neşet Ertaş’ın aramızdan ayrılışının 9. Yıldönümü dolayısıyla bir mesajı yayınladı. 
“Bozkırın Tezenesi”, “toprağın sesi” Neşet Ertaş’ı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirten Başkan Seher Ünsal, mesajında şunları ifade etti:
“Bir garip olarak 9 yıl önce aramızdan ayrıldı. Hakka yürüdü. Bir ayrılık bir yoksulluk birde ölüm diyordu. Hiç kuşkusuz bizi sessiz bıraktı. Bizi o da arkasında garip bıraktı.  Tesellimiz şu ki inşallah çocuk yaşta kaybettiği annesi Döne'ye, babası Muharrem Ertaş'a, nice sevdiğine, en önemlisi de aslına kavuştu. 
“Turabtan yani topraktan geldiğini biliyordu. Sevenlerine, dinleyenlerine 'Ayağınızın turabıyım' diye sesleniyordu ama bu çok önemliydi. Nihayetinde aslı olan, özü olan toprağa döndü. Biz de ona döneceğiz.
“Merhum Neşet Ertaş, medeniyetimizin hamurunu aşkla mayalarken, millet mefkuremizin tarifini de yine aşkla, muhabbetle, sevgiyle inşa eden bir gönül mimarıydı. Muhatabı, insandı, candı. İnsana gönül nazarıyla bakıyor, gönül diliyle sesleniyordu. 
“Şöyle diyordu Neşet Ertaş: 
“Sakın ola ha insanoğlu incitme canı. 
“İncitme her can bir kalp, Hakk'a bağlı. 
“İncitme canı, incitme.”
“Onu anlatmaya hiç kuşkusuz kelimeler kifayetsiz. Gönül sohbetlerini, sazını, sözünü, gönül dostluğunu inanıyorum ki nesiller ve asırlar anlatmaya devam edecektir. Kendisine bize Türkiye'nin, bize Anadolu'nun, Trakya'nın, insanın, canın ve aşkın kokusunu emanet ettiği için bir kez daha minnettarlığımızı ifade ediyoruz.
“Babası rahmetli Muharrem Ertaş, Neşet Ertaş'a 'Aşkınan çalışan yorulmaz' derdi. 'Aşkınan çalışan yorulmaz, ne zaman ölürsem o zaman yoruldum işte' derdi. Ondan aldığımız aşkla, yılmadan, yorulmadan, millet için, kardeşlik için, birlik için, en önemlisi de insan ve can için çalışmaya devam edeceğiz. 
“Hakkın kulu Neşet Ertaş, 9 yıl önce aramızdan ayrıldı. Cenab-ı Hakk'a kavuştu. Mirasını gururla taşıyacak, mirasına her daim sahip çıkacağız. Bozkırın Tezenesini, toprağın sesini inşallah unutmayacak, unutturmayacağız. Ruhu şad olsun, Mevla'nın rahmeti üzerine olsun." (HABER: BEYHAN BALLI)