Yaşayan İnsan Hazineleri Türkiye Ulusal Envanteri'ne alınarak  "Yaşayan İnsan Hazinesi" kabul edilen, Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanlığı döneminde kendisine teklif edilen "devlet sanatçısı" unvanını "Herkes bu devletin sanatçısı" diyerek kabul etmeyen, büyük ozan

“BOZKIRIN TEZENESİ” 
NEŞET USTA’YI  9 YIL 
ÖNCE KAYBETMİŞTİK…

25 Eylül 2012 tarihinde kaybettiğimiz “Bozkırın Tezenesi” olarak tanınan Türk Halk Müziği’nin efsane ismi,  ünlü saz ve söz ustası Büyük Ozan Neşet Ertaş, vefatının 9. Yılında Memleketi Kırşehir’de Belediye’nin düzenlediği programlarla anılacak.
Bozlak kültürünün devamını sağlamak amacıyla Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu'nun kurulmasına öncülük eden, Yaşayan İnsan Hazineleri Türkiye Ulusal Envanteri'ne alınarak "yaşayan insan hazinesi" kabul edilen, Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanlığı döneminde kendisine teklif edilen "devlet sanatçısı" unvanını "Herkes bu devletin sanatçısı" diyerek kabul etmeyen Büyük Ozan Neşet Ertaş’ı Kırşehir Belediyesi iki gün sürecek bir programla anacak.
Anma programı yarın saat 10.00’da Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi Fuaye Alanı’nda Neşet Ertaş anısına düzenlenen Karma Resim Sergisi’nin açılışı ile başlayacak. 
Saat 10:30’da ise Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Âşık Said Salonu’nda moderatörlüğünü araştırmacı yazar Adnan Yılmaz’ın yapacağı ve Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş, Bayram Bilge Tokel ve Adem Göçer’in katılımı ile “Anılarla Neşet Ertaş Sohbetleri” paneli gerçekleştirilecek. 
Saat 12:30’da Ahi Evran-ı Veli Camii’nde düzenlenecek Mevlit programının ardından akşam 18:00’de Davul-Zurna gösterisi, Belediye Mehter Takımı Konseri, Belediye Bando Takımı Konseri, Belediye Müzik öğretmenleri konserleri ile devam edecek. Akşam saat 20:00’de Cacabey Meydanı’nda Kıraç konseri ile ilk gün programları sona erecek.
25 Eylül Cumartesi günkü program kapsamında ise saat 09:30’da Bağbaşı Mezarlığı’ndaki Neşet Ertaş kabri ziyaret edilecek. Saat 20:00’de Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Muharrem Ertaş Salonu’nda ise konser programı gerçekleştirilecek. 
“Kırşehir Belediyesi ile TRT’nin ortak hazırladığı “Neşet Ertaş Anma Programı” TRT-2’den canlı olarak yayınlanacak. Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nden canlı yayınlanacak Neşet Ertaş Anma Programı’nda Zafer Gündoğdu, Gülşen Kutlu, Ümit Tokcan, Nilgün Kızılcı ve TRT Ankara radyosu Korosu ile Kırşehir Abdallar Korosu sahne alacak. (HABER: SALİH GÜNER)