Kırşehir Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz: “Vatandaşlarımız ve hayvancılarımızın mağdur edilmemesi için her türlü önlemi aldık”

Kurban bayramına sayılı günler kala Kırşehir Ticaret Borsasına ait Canlı Hayvan Pazar yerinde tüm önlemler alındı. 
20 Temmuz Salı günü başlayacak olan Kurban bayramı öncesi açıklamalarda bulunan Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, bütün Kırşehir halkının bayramını kutladı. 
Canlı Hayvan Pazar yeri vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi için bayramın ikinci gününe kadar açık tutulacağını ve bu süre içerisinde borsada çalışan memurların tamamının ve veteriner hekimin görevli olacağını ifade eden Neşet Yavuz, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Halkımızın kurbanlık hayvanlarını sağlıklı bir şekilde temin etmeleri için Borsamız Veteriner Hekim kontrolünde kurban almalarını öneriyoruz. Diğer taraftan Canlı Hayvan Pazarında, vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir alım-satım yapması için borsamız tarafından gerekli tüm tedbirleri aldık. Hayvan pazarının birçok noktasına yeni güvenlik kameraları ve yeni mobese kameralar ilave ederek giriş çıkışlar kontrol altına aldık.
“Yine giriş kapısında veteriner hekimimiz kulak küpesiz kurbanları tespit edecek ve anında müdahale edecek ve bu hayvanların pazara irişi engellenecektir. Veteriner hekimimiz tarafından gebelik testi yapılmakta ve 20 güne kadar gebe hayvanlar tespit edilebilmektedir bu yüzden Kurbanlıkların mutlaka kontrol edilerek alınması gerekir. Yine kameralar sayesinde pazara sahte para ve kaçak kurban sokanları tespit edeceğiz.
“Bu anlamda Emniyet Müdürlüğümüz personelleri her yıl olduğu gibi bu yılda borsamızda olacaklar ve halkımızın bilinçlenmesi adına bilgi vereceklerdir. Şüpheli durum olması halinde idari binamızda para sayma makinemiz hem paralarını sayıp hem de sahte parayı tespit etmektedir. Bu sayede hem hırsızlık hem de dolandırıcılık olaylarına karşı önlemiş olacağız.
“Havyan sahipleri ve vatandaşlarımız rahatlıkla gelip alışverişlerini yapabilecek, ayrıca pazara girişte hayvan sahiplerinin pasaport ve sağlık raporlarını mutlaka yanlarında bulundurmaları  gerektiği aksi takdirde pazara girişleri yapılmayacakları konusunda uyarıyoruz.
“Yine hastalıklı hayvanların pazara girmesini önlemek için giriş ve çıkışlara modern bir dezenfektan tüneli kurduk. Hayvan sahiplerinin kurban satışlarını rahat yapabilmeleri için padoklara ek yeni padoklar ilave ettik. Pazar yerlerinin en büyük sorunlarından olan indirme ve yükleme rampalarına yenilerini ilave ettik. Hayvanların padoklarına ve satım yerlerine su boruları ve musluklar yerleştirdik. 
“Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Pazar yerimizde bulunan dijital kantarımız ücretsiz hizmet verecek bu vesile ile alıcıda satıcıda malın gerçek değerini bilmiş olacaktır.  Hayvan sahiplerine ve vatandaşlarımızın hizmetinde bulunmak üzere kafeterya ve lokantamızda Kurban bayramına kadar hizmet verecektir. Hayvan pazarımızda sadece hayvan satışı yapılacak olup kesinlikle Pazar yerimizde kurban kesimi yapılmayacaktır. 
Canlı Hayvan Pazarımıza Ülkemizin birçok yerinden özellikle; Aksaray, Kırıkkale, Yozgat, Nevşehir, Kayseri, Adana, Mersin, Ağrı, Kars, Konya, Niğde, Ankara, Kastamonu, Çorum Muş ve Erzurum illerinden hayvan gelmektedir.”
Canlı Hayvan Pazarında koranavirüs nedeniyle bütün önlemlerin alındığına da dikkat çeken Başkan Yavuz,” Borsamız, gerek hayvan pazarı ile gerek idari binası ve gerekse de sosyal tesislerimizle son derece modern bir görünüme kavuştu. Canlı Hayvan Pazar yerimiz Ülkemizin en büyük ve en modern hayvan pazarlarından biri olmakta olup Vatandaşlarımıza sağlıklı ve huzurlu mekânlarda hızlı hizmet vermekten dolayı mutluyuz “ dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)