Kırşehir Baro Başkanı Avukat Onur Çanta:

“Bizler haklı olmak ile hakka sahip

olmak arasındaki o ince çizgileriz”

Kırşehir Baro Başkanı Avukat Onur Çanta, Avukatlar Günü nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

Avukatlık mesleğini ifa ederken gelişen teknoloji başta olmak üzere yargı bağımsızlığı, adalete erişim, yargılamanın makul sürelerde tamamlanması, artan hukuk fakülteleri neticesinde artan mezun ve avukat sayısı gibi birçok problemle de mücadele ettiklerini belirten Kırşehir Baro Başkanı Avukat Onur Çanta, “Biz avukatlar kanunun uygulayıcısı olarak Her türlü hukuksuzluğa karşı dimdik duracak ve haklının hakkını savunması ve almasında ilk günkü azim ve heyecanımızı diri tutacağız” dedi.

Başkan Onur Çanta, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Bizler, yargının 3 temel ayağından savunmayı oluşturan, adalet sisteminin en temel yapı taşlarından olan avukatlarız. Mesleğe başlarken ve görevlerimizi ifa ederken üzerine ant içtiğimiz hukuk, ahlak ve meslek kuralları çerçevesinde halkın adalete erişiminde ve adalet temininde en büyük güvence olmanın sorumluluğunun da farkındayız. Gönül isterdi ki bu günü neşeyle, umutla ve adeta bir bayram havasında kutlayalım. Ancak mesleğe ilişkin sıkıntılarımız maalesef ki gün be gün artmakta. Mesleğimizi ifa ederken gelişen teknoloji başta olmak üzere yargı bağımsızlığı, adalete erişim, yargılamanın makul sürelerde tamamlanması, artan hukuk fakülteleri neticesinde artan mezun ve avukat sayısı gibi birçok problemle de mücadele etmekteyiz.

“Şüphesiz ki serbest çalışmanın bütün zorluklarını da göğüslemekteyiz. Değişen ekonomik şartlar ve artan hayat pahalılığı hepimizi etkilerken avukat işsizliği de ciddi bir problem olarak karşımızda durmakta. Belki de pek çok genç meslektaşımız şu an geçimini CMK ve adli yardım görevlendirmeleri ile sağlarken avukatlık ücret tarifelerinin harcadığımız zaman ve verdiğimiz emeği karşılamadığı ise aşikar. Özellikle son zamanlarda basına yansıyan avukat intiharları da ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere avukatların maruz bırakıldığı psikolojik şiddetin açık bir kanıtını oluşturmaktadır. Bununla birlikte pek çok meslektaşımızın haciz mahalleri başta olmak üzere, vekil bulundukları dosyada taraf gibi algılanmaları neticesinde fiziksel olarak da şiddete maruz kaldığı hatta bazı şiddet vakalarının ölümle neticelendiği haberleri hepimizin kanayan yarasıdır.

“Bizler haklı olmak ile hakka sahip olmak arasındaki o ince çizgileriz. Mesleğin onurunun, hukukun üstünlüğünün o ağırlığını cüppelerimizi giydiğimiz her an taşıdık ve şerefle taşımaya da devam edeceğiz. Sözlerimin yavaş yavaş sonuna gelirken Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözüyle sizlere veda etmek istiyorum. ''Her şey kanun yapmaktan ibaret değildir. Aksine her şey o kanunları uygulamak ve uygulattırmaktan ibarettir. Uygulayan, yerine getiren, daima karar verenden daha kuvvetlidir.'' Biz avukatlar kanunun uygulayıcısı olarak Her türlü hukuksuzluğa karşı dimdik duracak ve haklının hakkını savunması ve almasında ilk günkü azim ve heyecanımızı diri tutacağız. Avukatlar Günü’nün aydın ve gerekli kıymeti gördüğü günlerde bayram havasında kutlanmasını temennisiyle… Avukatlar Günümüz Kutlu olsun.” (HABER: BEYHAN BALLI)