Belediye Başkanı Ekicioğlu:

“BİZ KIRŞEHİR’İ ORTAK
AKILLA YÖNETİYORUZ”

Kırşehir Belediyesi ve TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kırşehir Temsilciliği ile Sağlıklı Kentleşme, Nitelikli Mimarlık, Kültürel, Tarihi ve Doğal Çevre varlıklarının yaşatılarak korunması ve geliştirilmesi için teknik, kültürel, toplumsal, dayanışma ve iş birliği protokolü imzalandı.
Protokol imza töreninde bir açıklama yapan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Biz göreve geldiğimizde bu şehri ortak akılla yöneteceğiz demiştik. TMMOB ile imzaladığımız bu protokol çok önemsiyoruz. Kırşehir Belediyesi ile TMMOB Mimarlar Odası arasında imzalan protokolün amacı sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma faaliyeti için gerekli olan mimarlık hizmetlerinin meslek odaları ile yerel yönetim arasında teknik işbirliği sağlamak, katılımcı bir sürecin inşasını hayata geçirmek ve mimarlık kültürünün toplumla buluşması, doğal kültürel varlıklarımıza sahip çıkarak dayanışma içerisinde yerine getirmelerinin kurallarını belirlemektir” dedi.
Başkan Ekicioğlu, “Belediye ve Oda katılımcı planlama, ortak akılla üretilerek kentsel fikirlerin oluşturulması çerçevesinde Öğrencilerle, uzmanlarla halkın katılımı ile kamplar, atölyeler, panel, festival vb. etkinlikler düzenlenecek. Uluslararası ilişkiler kapsamında UNESCO, EUROPA NOSTRA, UIA, Sağlıklı Kentler, Tarihi Kentlerle projeler geliştirip bilgi birikimin paylaşılması ve katılımcı bir sürecin koordine edilmesi sağlanacak. Söz verdiğimiz gibi, bu kenti ortak akılla yönetiyoruz. TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kırşehir Temsilciliğimiz ile ilimizde sağlıklı kentleşme çalışmaları, nitelikli mimarlık, kültürel, tarihi ve doğal çevre varlıklarının yaşatılarak korunması ve geliştirilmesi için teknik, kültürel, toplumsal dayanışma ve işbirliği protokolü imzaladık. Her şey daha güzel bir Kırşehir için” dedi.
MMOB Mimarlar Odası Kırşehir Temsilcisi Mehmet Kurt da işbirliği protokolüne imzayı atarken yaptığı açıklamada, “Kırşehir’de yapılacak çalışmalarda belediye ile işbirliği içinde olmaktan mutluluk duyacağız. Çünkü yapılan çalışmalarla gelecek yıllara yanlış yapılmamalı. Ortak akılla , ortak fikirle doğru çalışmalar yapılmalı. Biz de bu noktada Belediyemize destek vereceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)