Kırşehir Belediyesi “Kırşehir’i Seviyorum, bisiklete biniyorum” sloganıyla başlattığı bisiklet turunun 2 incisini 11 Kasım Pazar günü düzenleyecek.
Asker Şubesi önünden başlayıp, Cacabey Meydanı’nda son bulacak bisiklet turunun sonunda çekiliş yapılarak hediyeler verilecek.
Bütün Kırşehir halkını bisiklet turuna davet eden Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, şunları söyledi:
“Kırşehir’de bisiklet yollarımızı tamamladıktan sonra başta şahsım olmak üzere bisiklet kullanımını özendirmek maksadıyla ve şehir içi ulaşımda, bisikleti de ulaşım aracı kullanılması da sağlamak üzere bir süreç başlattık şuanda şehir de bu noktada ilginin olduğunu görmek beni son derece mutlu ediyor belediye başkanı olarak. Birincisini düzenlediğimiz bisiklet turunda katılımın yoğun olması da beni ayrıca memnun etti.
Bu tip etkinliklerin sayısını artıracağız. Pazar günü inşallah 2.bisiklet turunu düzenleyeceğiz.
“Bisiklete binmek Türkiye için, ilimiz için son derece stratejik öneme sahip. Her zaman söylüyoruz sağlık açısından, hem ekonomimiz açısından, hem doğayı kirletmemek adına, hem de trafik problemi oluşturmamak adına hepimizin bisiklete binmesi lazım.
Ekonomik olarak da büyük bir mücadelenin içerisinde olduğumuz bu günlerde, ekonomik açıdan da ülkemize katkı sağlamak adına bisiklete binmenin son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Toplumda bu farkındalığı daha da artırmak için 11 Kasım 2018 Pazar günü askerlik şubesi önünden başlayacak bir bisiklet turu planladık.
Slogan olarak da ‘Bisikletini al gel Kırşehir’i seviyorum bisiklete biniyorum’ diye belirlemiştik. Bütün Kırşehirli hemşerilerimizi Pazar günü saat: 13.00’da Askerlik şubesi önünde bekliyoruz. Güzergâhımız Ankara Caddesinden, Terme Caddesi’nin sonundan tekrar dönüp Cacabey Meydanında 3,5 km’lik bir parkur da bisiklete bineceğiz. Cacabey Meydanında son bitiş noktasında da bir çekiliş olacak ve altı katılımcıya bisiklet dört katılıcıya da çeşitli hediyeler vereceğiz. Bunlar sembolik ama böyle bir şeyin de teşvik edeceğini düşündük.
“Düzenlemiş olduğumuz 2. Bisiklet turuna tüm Kırşehirlileri davet ediyorum. Biz bisiklet kullanımında Türkiye’de örnek bir şehir olmaya arzu ediyoruz, hedefimiz bu. Herkesin bisiklete binmesini sağlık açısından da, şehrimizin geleceğe adına da son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Tüm Kırşehirlileri 11 Kasım 2018 Pazar günü saat 13.00 da yapılacak bisiklet etkinliğine bekliyorum.” (HABER MERKEZİ)