Bağımsızlık yolunu açan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. Yılı..

BİR ULUSUN DESTANI 

Eşsiz lider, büyük kahraman Atatürk: “Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. Ben, size taarruz emretmiyorum; ölmeyi emrediyorum! Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve kumandanlar geçebilir.”

-----------------
Ünlü Yazar Falih Rıfkı Atay’dan 30 Ağustos yorumu: “Eğer bağımsız bir devlet kurmuşsak, özgür vatandaşlar olmuşsak, şerefli insanlar gibi dolaşıyorsak, ana bağrının sıcaklığını duyuyorsak, nefes alıyorsak hepsini, her şeyi 30 Ağustos zaferini gerçekleştiren Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz…”
------------------

Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin temelinin atıldığı ve ölümsüzlüğünün taçlandırıldığı Başkumandanlık Büyük Meydan Muharebesi'nin 99. yılını bugün coşku ve gururla kutlayacağız.
1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan ve Türk milletinin ölümsüzlüğünün taçlandırıldığı Büyük Taarruz'un 99. yılında gururluyuz. 
Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanında, yalnızca bizim değil; tüm ezilmiş ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramı olan 30 Ağustos 1922 Zaferi’nin bugün 99. Yıldönümü.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasındaki Türk ordusunun düşmana son ve ağır darbeyi indirerek yurt topraklarından söküp attığı, Türk milletinin hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeden sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirdiği Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 99. yıldönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı için Kırşehir'de de tüm hazırlıklar tamamlandı.
Bayram nedeniyle kamu ve özel kuruluşlar, işyerleri bayraklarla süslenerek, şehrin uygun yerlerine takların kurulacağı Kırşehir'de gerçekleştirilecek Zafer Bayramı kutlamaları bugün saat 10.00'da Cacabey Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na Kırşehir Valiliği ile Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması ile başlayacak. Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saat 10.15'te Vali İbrahim Akın, makamında tebrikleri kabul edecek.
Saat 11.00'de Valilik binası önünde Vali İbrahim Akın ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun törene katılanların ve halkın bayramını kutlaması, İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrağımızın çekilmesi ile devam edecek. 
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaları Mehteran gösteresi izleyecek. Kutlamalar şiirlerin okunması, Anadolu Ezgileri Halk Oyunları Gösterisi ve tören geçişi ile sona erecek.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları saat 11.30’da Jandarma Gazinosu’nda Resepsiyon saat 20.00'de Askerlik Şubesi Önü ile Cacabey Meydanı arasında Fener Alayı Yürüyüşü düzenlenecek.
 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları çerçevesinde Kırşehir Belediyesi tarafından düzenlenen halk konseri bu akşam saat 20.30’da Cacabey Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Ücretsiz halk konserine ünlü sanatçı Musa Eroğlu ve 3Alp katılacak.  (HABER: BEYHAN BALLI)