Kırşehir’de Kurban Bayramı hazırlıkları başladı

BIÇAK BİLEYİCİLERİ YOĞUNLAŞIYOR

9 Temmuz’da başlayacak Kurban Bayramı hazırlıkları çerçevesinde Kırşehir’de bıçak bileten vatandaşlar bileyicilerin yolunu tutmaya başladı.

Kurbanlarını daha rahat kesmek ve etlerini rahat kesip doğramak için bıçaklarını biletmek isteyen vatandaşlar, bıçakçılara akın etti.  Bıçakçılar gelen bileme işlerini bitirmek için harıl harıl çalışmaya başladı.

Şehrimizde yaklaşık 25 yıldır Yenice Mahallesi 177. Sokak’ta bıçak bileyiciliği yapan İsmail Topçu, Kurban bayramı dolayısıyla büyük yoğunluk yaşadığını, ancak bayrama 20 gün kala bilemeye getirilen bıçakları alamadığını ifade etti.

Kırşehir halkını kurbanda etlerini rahatlıkla kesip parçalayabilmeleri için mutlaka bıçaklarını biletmelerini öneren İsmail Topçu, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 “Ben 20 yıldır bıçak, nacak vs. bileyiciliğini ve anahtar satıcılığı yapıyorum. Ayrıca anahtar, çay kazanları, ısıtıcıları ve diğer yedek parçaların satışını tamirini yapıyorum. Bana Kırşehir dışından da kasaplar, lokantacılar ve hemşehrilerimiz bıçaklarını biletmek için getirirler. Biz işimizi dört dörtlük yapmaya, baştan savma yapamayız. Her bıçağa aynı özeni gösteririz. Bu nedenle halkımızın teveccühünü alıyoruz. Her yıl bayrama 20 gün kalaya kadar bileme için getirilen bıçakları alır ve yaparız. Günde en fazla 100 bıçak bilerim. Daha fazla bileme şansım yok. Eğer özensiz ve rastgele yaparsam mesleğime ve hemşehrilerime saygısızlık yapmış olurum. Az ama temiz yaparım. Bizim Kırşehir’de vatandaşlar nedense her yıl olduğu gibi bu yıl da bıçak, nacak ve baltalarını biletmek için son günleri bekliyor. Oysa bunu bir ay önce getirseler rahat rahat yaparız. Ama 2-3 gün kala getirince biz de alamıyoruz. Çünkü biz bayrama 20 gün kala bileme için getirilen hiçbir şeyi alamıyoruz. Bıçak bileme mutlaka yapılmalıdır. Çünkü kurban keseceğimiz hayvana eziyet olmaması için bıçakların keskin olması şart. Kırşehir’deki hemşehrilerimizin ya eski bıçaklarını biletmeleri ya da yenilerini almaları gerekiyor. Malum her şeyin fiyatları yükseldi. Ama biz fırsatçılık yapmıyoruz. Geçen yıl ki fiyatlarımızdan bilemeye devam ediyoruz” (HABER: BEYHAN BALLI)