KIRŞEHİR Ticaret ve Sanayi Odası, Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonları için alınan yeni kararlar hakkında üyelerini bilgilendirdi.

            Berberler, kuaförler ve güzellik merkezleri için yeni kararlar. Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, bakanlık, esnaf ve tacirlerin yıllardır süregelen ve ekonomik boyutlarının yanı sıra psikolojik ve sosyolojik boyutları da bulunan önemli sorunlarını Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’dan aldığı yetkiler kapsamında ele aldı. Buna göre berberler, kuaförler ve güzellik merkezleri haftada 1 gün kapalı tutulacak.

            Konu hakkında Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan duyuruda şu bilgilere yer verildi:

            " Ticaret Bakanlığı’nın, İçişleri Bakanlığı aracılığıyla 81 il valiliğine gönderdiği karara göre; berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın hangi günü kapalı olacağı, sektör temsilcisi meslek kuruluşlarının görüşleri alınmak suretiyle, her ilin kendi dinamikleri içinde valiler tarafından belirlenecek. Berber, kuaför ve güzellik salonlarının aynı gün kapanması zorunlu olmayıp valilerce bu üç grup için ayrı ayrı kapanma günleri belirlenebilecek. İşletmelerin iş hacimlerinin haftanın farklı günlerinde yoğunlaşabileceği, tüketici tercih ve davranış kalıplarında farklılıklar olabileceği göz önünde bulundurularak berber, kuaför ve güzellik salonlarının hangi gün kapatılacağı hususunda bakanlıkça bir dayatmaya gidilmezken, meslek kuruluşlarının ve il idarelerinin gerek yerel dinamikleri, gerekse meslek mensuplarının profillerini değerlendirerek kapanma gününün belirlenmesine katkı vermeleri sağlandı. Bu kararla zihin ve beden sağlıklarının korunmasına, motivasyon, performans ve hizmet kalitesinin artmasına ve aile ile toplumsal bağların güçlenmesine katkı sağlanması amaçlandı. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 19/08/2022 tarih ve E-356860 sayılı yazısı gereği, İlimizde faaliyet gösteren berberler, kuaförler ve güzellik salonlarının haftada bir defa kapalı olacakları günün belirlenmesine esas olmak üzere, Komisyon kararı ile berberler için Pazar günleri, kuaförler ve güzellik salonları için Salı günleri olarak belirlenmiştir." (HABER MERKEZİ)