Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 308. Yılını kutladı

25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiyecilik Haftası kapsamında Kırşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün ziyaretçileri vardı.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İtfaiyecilik Teşkilatı’nın 1714 yılında Tulumbacılar Ocağı adıyla İstanbul’da kurulduğunu; Kırşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatı’nın ise 1930 yılında kurulduğunu söyledi.

İtfaiye Müdürlüğü personel ve ekipmanları hakkında bilgi veren Başkan Ekicioğlu şunları ifade etti:

“Kırşehir Belediyesi’nde 40 İtfaiye Personelimiz hizmet vermektedir. Mevcut durumda 3 adet merdivenli 2 adet merdivensiz, 1 adet kesme ve ayırma (kurtarma) ve 1 adet de öncü araç olmak üzere toplam 7 aracımız yangın söndürme ve arama - kurtarma çalışmaları yapmaktadır. Kırşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz yangına karşı önlem alınmasını sağlamakla birlikte doğal afetler neticesinde gelişen durumlarda arama ve kurtarma ile birlikte ilk yardımda görev almaktadırlar. İtfaiyecilerimiz yangın söndürme çalışmalarıyla birlikte aynı zamanda yangın bölgesinin içinde veya dışında kalan kişiler için kurtarma çalışmalarını da yürütürler. Kamu kurumlarına belirli periyotlarla tatbikat eğitimi vermekte ve iş yerlerinin yangın ve güvenlik kontrollerini gerçekleştirmektedirler. Tüm zor koşullarda kahramanca mücadele eden itfaiye erlerimizi tebrik ediyor ve tüm İtfaiyecilerimizin İtfaiyecilik Haftası’nı kutluyorum.”

Öte yandan her türlü olumsuz koşulda, canları pahasına büyük bir özveri ile çalışan itfaiyecilerin İtfaiyecilik Haftası'nda minik ziyaretçileri vardı.

27 Eylül 2022 Salı günü Anaokulu öğrencileri İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret ederek İtfaiyeci Amcalarının çalışmalarında başarılar dilediler. (HABER MERKEZİ)