Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yerkonlarda ile muhtelif alanlarda dezenfekte ve ilaçlama faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğünü söyledi.

İlimizin muhtelif yerlerine Kırşehir Belediyesi tarafından yerleştirilen çevreci, hijyenik ve güvenli çöp toplama sistemi olan Yerkonlar Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından dezenfekte edilerek ilaçlamaları da rutin bir şekilde yapılıyor. Aynı şekilde havaların ısınmasıyla birlikte haşere ve sineklere karşı ilaçlama faaliyetleri de devam ediyor.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Göreve geldiğimizden beri, Kırşehir’imizin alt yapı ve üst yapı çalışmalarıyla birlikte temizlik açısından da rahat yaşanır bir şehir olması için hiç durmadan tüm ekiplerimizle birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Bilindiği gibi mevcut işyerlerinin ve yerleşim birimlerinin yoğun olduğu caddelerimizde çöp miktarının fazla olması sebebiyle ve önceki sistemin de ihtiyaca tam olarak cevap vermemesi nedeniyle Yerkonlar yerleştirmiştik. Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerinin Yerkonlarda ve muhtelif alanlarda dezenfekte ve ilaçlama faaliyetlerinin sürdürüyor. Havaların sıcak olduğu bugünlerde istenmeyen bakterilerin çoğalması halk sağlığı açısından da sakıncalı olduğundan Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz söz Konusu Yerkonlarda ile cadde ve sokaklar ile mahallelerimizde belli aralıklarla dezenfekte, ilaçlama ve yüzey temizliği yaparak gerekli hijyenik ortamın oluşmasını sağlıyor.” (HABER MERKEZİ)